Джеми, конфітюри та інші промислові повидла користуються неймовірним попитом у любителів солоденького і різноманітної випічки.
Однак склад таких ароматних мас, часом, викликає не тільки сумніви, але і алергію, тому набагато розумніше зробити варення з кабачків з апельсинами самому. Цитрусові джеми є одними з найпопулярніших, а наведені нами покрокові рецепти допоможуть вам зварити корисні ласощі на зиму, зберігши бюджет.
Готується Кабачково-апельсинове варення дуже просто, не складніше самого звичайного варення. І особливо радує те, що є, як мінімум, три різних рецепта для приготування домашнього конфитюра: класичний – з кабачками і апельсинами, оригінальний рецепт з курагою і корицею, а також цитрусовий мікс з лимоном, апельсином і кабачком. Їх то ми крок за кроком і розберемо в цій статті.
Домашнє варення з кабачків з апельсинами і лимоном
Складові
- Кабачок білий великий – 1 шт. + –
- Цукор-пісок білий – 1,2 кг + –
- Апельсини – 2-3 шт. + –
- Лимон – 1 плід + –
Як приготувати варення з кабачків з апельсином
Кабачки володіють нейтральним смаком, що дозволяє успішно використовувати ці овочі в будь-якій області кулінарії. Що стосується варення, то кращою компанією для кабачка стануть саме цитруси: лайми, лимони, апельсини, Памела, грейпфрути.
Адже саме ці фрукти мають насиченим смаком і ароматом, який вони щедро віддають кабачкам в нашому солодкому справі.
- Кабачки миємо й чистимо від шкірки. Якщо ж ви взяли для готування молоденькі кабачки з тонкою шкіркою, то можна її залишити. Також, при необхідності, видаляємо насіння. Тепер м’якоть нарізаємо на дрібні кубики і пересипаємо в каструлю.
- Лимончик моєму, кладемо в чашку і заливаємо окропом, буквально на 30 секунд. Довше тримати в гарячій воді лимон не потрібно. Витираємо мокрий фрукт і на дрібній тертці трьом цедру, після чого сам плід чистимо, видаляємо з нього насіння і пробиваємо в блендері до однорідності.
- Апельсини також моєму, обшпарюємо їх окропом, і разом з шкіркою нарізаємо тонкими дрібненькими шматочками. Видаляємо в процесі подрібнення кісточки.
- Апельсини, лимонну масу і цедру змішуємо з кабачками, засипаємо все цукром. Ми залишаємо продукти відлежуватися при кімнатній температурі годин 5, щоб кабачок і апельсин віддали достатню кількість свого соку. Найдоцільніше залишити їх на ніч, а з ранку приступити до варіння варення.
- Коли соку буде досить, а цукор розійдеться, можна перемішати всі інгредієнти і поставити каструлю на середній вогонь. Після того, як варення закипить, зменшуємо полум’я і варимо вариво 2 години, регулярно перемішуючи його, щоб не пригоріло.
6. Як тільки варення стане досить густим, розкладаємо його по банкам, закриваємо герметичними кришками і залишаємо остигати, після чого можна прибрати закрутки в льох на зберігання.
Варення з кабачків з апельсином
Цей рецепт нітрохи не відрізняється від приготування будь-якого традиційного варення. Однак смак у такого ласощі воістину незвичайний. Приготувати в домашніх умовах такі запаси на зиму не складе труднощів, та й часу така кулінарія не відніме багато.
Складові
- Кабачок великий – 1 шт .;
- Цукровий пісок – 1-1,5 кг;
- Апельсин середній – 0,8 кг.
Як готувати варення з апельсином і кабачками
- Помитий, очищений від шкури і насіння кабачок ріжемо дрібненькими кубиками і скидаємо в блендер. Перемелюємо кабачок до однорідної текстури і виливаємо пюре в каструлю.
- Апельсини моєму. Тепер на дрібній тертці натираємо цедру фрукта. Знімаємо акуратно саме помаранчевий шар шкірки, не зачіпаючи білу губчасту частину шкурки. Після цього розбираємо плоди на часточки і знімаємо з часточок плівочки, залишаючи лише м’якоть. Так наше варення гарантовано вийде без гіркоти, до того ж, з нього буде простіше видалити насіння.
Насіння цитрусових фруктів не варто пропускати в варення, інакше готовий продукт також може гірчити.
- Апельсинову м’якоть перемелює в блендері разом з цедрою і виливаємо до кабачків.
- Отриману масу засипаємо цукровим піском, перемішуємо і ставимо каструлю на середній вогонь.
- Як тільки варення почне закипати, зменшуємо полум’я і варимо масу при постійному помішуванні до загусання, порядком 30-60 хвилин. Перемішувати варення слід дерев’яною лопаткою. Час варіння варення залежить від соковитості продуктів і бажаної густоти варення.
- Готове варення затарюють в скляні простерилізовані банки і закочує стерильними кришками. У перевернутому вигляді встановлюємо наші запаси на ковдру, вкутуємо їх і залишаємо остигати.
Кабачкової варення з апельсином і корицею
Дуже ароматне варення з східними нотками смаку можна приготувати на зиму в мультиварці. В цьому десерті поряд з уже знайомими апельсинами і кабачками також присутній курага і кориця.
Складові
- Кабачки – 0,5 кг;
- Курага – 1/3 ст .;
- Апельсини – 0,5 кг;
- Лимон – ½ плода;
- Цукровий пісок – 2 ст .;
- Корична паличка – 1 шт .;
- Зірочка анісу – 1 шт.
Як зробити смачне варення з кабачків з апельсином
- Кабачкову м’якоть нарізаємо кубиками, пересипаємо в мультіварочную чашу і засипаємо цукровим піском. Ми залишаємо овоч відлежатися, щоб він встиг дати сік.
- Тим часом, заливаємо окропом курагу на 10 хвилин і приступаємо до обробки цитрусів.
- Апельсини і лимон обдаємо окропом, після чого стираємо на тертці цедру, чистимо фрукти від білої шкірки і далі нарізаємо м’якоть на дрібні шматочки, паралельно видаляючи насіння. Нарізку фруктів перекладаємо до кабачків.
- Пропарену курагу перемелює на блендері і також відправляємо в мультиварку. Тепер всі інгредієнти перемішуємо і залишаємо полежати ще на півгодини-годину. В цей час ви можете простерилізувати банки для упаковки варення.
5. Через зазначений час, кладемо в чашу мультиварки коричну паличку, 1 ст.л. цедри, анісову зірку, закриваємо кришку агрегату і виставляємо режим «Гасіння» на 2 години.
6. З готового варення витягаємо корицю і аніс, після чого в гарячому вигляді розкладаємо його по банках і закочує.
Варення з кабачків з апельсинами для когось видасться дивиною, проте, спробувавши раз таке частування, ви будете завжди готувати на зиму кілька баночок цієї смакоти.
Смачного!