Суп з фрикадельками і галушками

Суп з фрикадельками і галушками це один з моїх улюблених супів, після борщу і борщу з щавлем. Готується він не складно, набір інгредієнтів завжди доступний.

Суп з фрикадельками і галушками

Для приготування супу з фрикадельками і галушками нам знадобиться:

  • 2 середніх картоплини (приблизно 300-350 грам),
  • 1 морква (приблизно 50-70 грам),
  • 1 цибулина (близько 100 грам),
  • 1,5 літра води,
  • сіль за смаком,
  • лавровий лист,

для приготування фрикадельок

  • 200 грам фаршу,
  • цибуля і картопля (візьмемо від загальної кількості),
  • сіль за смаком,

для приготування галушок

  • 2 жовтки (я зазвичай беру 1 яйце, просто сьогодні в холодильнику стояли жовтки, що залишилися після приготування печива, тому я вирішила використовувати їх),
  • 50 грам борошна,
  • 1-2 столові ложки води (при необхідності),
  • сіль за смаком.

Рецепт приготування супу з фрикадельками і галушками.

Цибуля, картопля і морква моєму і чистимо.

Приготуємо тісто для галушок.

У чашку розіб’ємо яйце (в моєму випадку жовтки) посолити і добре збити вилочкою. Додамо просіяне борошно і замісити тісто. Консистенція тіста повинна бути густіше, ніж на оладки. Якщо тісто вийшло дуже густим, то додамо потроху води.

IMG_3861

Приготуємо фрикадельки.

Відріжемо від однієї картоплини четвертинку і натремо її в фарш на дрібній тертці. У цибулини відріжемо приблизно третю частину і дрібно поріжемо її, додамо в фарш. Посолити фарш, поперчити і добре все перемішати. Можна відразу сформувати фрикадельки, розміром трохи більше оливки, і викласти їх на дошку. Але я зазвичай роблю фрикадельки в процесі приготування супу. До речі, щоб фарш не лип до рук, їх потрібно змочити водою.

3871

IMG_3886

Приступимо до приготування безпосередньо самого супу з фрикадельками і галушками.

Наливаємо в каструльку воду і ставимо закипати. Поки вода закипає, наріжемо лук і картопля невеликими шматочками, а морква тонкими кільцями.

IMG_3877

Коли вода закипить, кинемо в неї сформовані фрикадельки, покладемо моркву, картоплю і цибулю.

IMG_3897

Тепер нам необхідно в киплячу воду закинути галушки. Для цього візьмемо чайну ложечку, відокремимо від основної маси тесту ложечкою невеликий шматочок і опустимо її в киплячий бульйон. Тісто з ложечки зісковзне в бульйон. Робимо так, поки не скінчиться тісто.

IMG_3900 IMG_3907

Зменшимо вогонь до помірного, накриємо каструлю кришкою і поваримо суп приблизно 15-20 хвилин. Після чого відкриємо кришку, посолимо суп до смаку, кинемо лавровий лист, закриємо кришку і продовжимо варити 10 хвилин на повільному вогні.

Тепер виймаємо лавровий лист, розливаємо суп по тарілках, додаємо за бажанням зелень, сметану і сідаємо їсти.

Суп з фрикадельками і галушками

Смачного.