Суп з фрикадельками і галушками це один з моїх улюблених супів, після борщу і борщу з щавлем. Готується він не складно, набір інгредієнтів завжди доступний.
Для приготування супу з фрикадельками і галушками нам знадобиться:
- 2 середніх картоплини (приблизно 300-350 грам),
- 1 морква (приблизно 50-70 грам),
- 1 цибулина (близько 100 грам),
- 1,5 літра води,
- сіль за смаком,
- лавровий лист,
для приготування фрикадельок
- 200 грам фаршу,
- цибуля і картопля (візьмемо від загальної кількості),
- сіль за смаком,
для приготування галушок
- 2 жовтки (я зазвичай беру 1 яйце, просто сьогодні в холодильнику стояли жовтки, що залишилися після приготування печива, тому я вирішила використовувати їх),
- 50 грам борошна,
- 1-2 столові ложки води (при необхідності),
- сіль за смаком.
Рецепт приготування супу з фрикадельками і галушками.
Цибуля, картопля і морква моєму і чистимо.
Приготуємо тісто для галушок.
У чашку розіб’ємо яйце (в моєму випадку жовтки) посолити і добре збити вилочкою. Додамо просіяне борошно і замісити тісто. Консистенція тіста повинна бути густіше, ніж на оладки. Якщо тісто вийшло дуже густим, то додамо потроху води.
Приготуємо фрикадельки.
Відріжемо від однієї картоплини четвертинку і натремо її в фарш на дрібній тертці. У цибулини відріжемо приблизно третю частину і дрібно поріжемо її, додамо в фарш. Посолити фарш, поперчити і добре все перемішати. Можна відразу сформувати фрикадельки, розміром трохи більше оливки, і викласти їх на дошку. Але я зазвичай роблю фрикадельки в процесі приготування супу. До речі, щоб фарш не лип до рук, їх потрібно змочити водою.
Приступимо до приготування безпосередньо самого супу з фрикадельками і галушками.
Наливаємо в каструльку воду і ставимо закипати. Поки вода закипає, наріжемо лук і картопля невеликими шматочками, а морква тонкими кільцями.
Коли вода закипить, кинемо в неї сформовані фрикадельки, покладемо моркву, картоплю і цибулю.
Тепер нам необхідно в киплячу воду закинути галушки. Для цього візьмемо чайну ложечку, відокремимо від основної маси тесту ложечкою невеликий шматочок і опустимо її в киплячий бульйон. Тісто з ложечки зісковзне в бульйон. Робимо так, поки не скінчиться тісто.
Зменшимо вогонь до помірного, накриємо каструлю кришкою і поваримо суп приблизно 15-20 хвилин. Після чого відкриємо кришку, посолимо суп до смаку, кинемо лавровий лист, закриємо кришку і продовжимо варити 10 хвилин на повільному вогні.
Тепер виймаємо лавровий лист, розливаємо суп по тарілках, додаємо за бажанням зелень, сметану і сідаємо їсти.
Смачного.