Салат з курячого карпаччо

salat-iz-kurinogo-karpachcho
Ця легка в приготуванні закуска приверне увагу не тільки оригінальним пікантним смаком, але і ефектним оформленням. Йдеться про салаті з курячого карпаччо і свіжих овочів з оригінальною заправкою – блюдо, яке безсумнівно сподобається вам і вашим гостям. Найтонші шматочки маринованого філе птиці в поєднанні з листям зелені стануть прекрасним стартовим стравою перед подачею гарячого.

Як приготувати карпаччо в домашніх умовах

При всій удаваній екзотичності, самостійно сфабрикувати карпаччо досить просто. Але для початку потрібно розібратися, що ж це таке?

Спочатку цим терміном називали холодну закуску з сирої маринованої яловичини, проте зараз це скоріше спосіб приготування, ніж оригінальний рецепт.

salat-iz-kurinogo-karpachcho1

Не важливо, чи хочемо ми приготувати карпаччо з курки, індички, яловичини або навіть риби, головне тут – спосіб нарізки. Шматочки повинні бути дуже тоненькими, практично напівпрозорими. Для цього філе необхідно заморозити, але про все по порядку. У нашому покроковому рецепті ми розповімо про класичний салат з карпаччо з курки.

Салат з карпаччо з курячої грудки

Складові

  • Філе курячої грудки – 1 шт. + –
  • Салат листовий – 1 пучок + –
  • Помідори черрі – 6 шт. + –
  • Перепелині яйця – 4 шт. + –
  • Оливкова олія – ​​3 ст.л. + –
  • Лимонний сік – 3 ст.л. + –
  • Вустерський соус – 2 ст.л. + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Чорний перець – за смаком + –

Як самостійно зробити салат з курячим карпаччо будинку

Класичний рецепт салату з курячого карпаччо вельми простий. Найголовніше в ньому – вибрати інгредієнти: вони повинні бути відмінної якості і обов’язково дуже свіжі.

Якщо ми купуємо продукти в супермаркеті, обов’язково дивимося на виробника і дату виготовлення.

підготуємо м’ясо

  • Курячі грудки промиваємо, обсушуємо і кладемо в пакет або загортаємо в харчову плівку. Птицю відправляємо в морозилку на 15-20 хвилин, щоб вона лише злегка підмерзла і її можна було легко нарізати.
  • Злегка заморожене куряче філе дістаємо з морозилки і гострим ножем нарізаємо на тонкі скибочки. Курку при бажанні можна замінити індичкою або м’ясом.

Робимо соус для заправки

  • Для цього в рівних пропорціях змішаємо оливкова олія і лимонний сік.
  • Для гостроти додамо трохи вустерського соусу, сіль і чорний мелений перець.

Якщо є любителі гостріше, можна покласти пару кілець свіжого перцю чилі.

  • Складаємо все в приготований соус і перемішуємо. Ми залишаємо настоюватися протягом 30 хвилин.

Готуємо яйця і овочі для салату

  • Відварюємо перепелині яйця з розрахунку 4-5 яйц на кожну порцію. Для цього в невелику каструлю наливаємо холодну воду, кладемо туди яйця і ставимо на плиту на сильний вогонь. Як тільки вода закипить – вимикаємо і ставимо остуджувати під крижану воду.

Перепелині яйця при необхідності можна замінити курячим, але його потрібно буде відварювати довше.

  • Помідори черрі промиваємо і обсушуємо.
  • Моєму листовий салат. Для рецепта з карпаччо з курки добре підійде хрустка зелень, наприклад, романо або фрілліс, проте можна взяти простий латук, мангольд і навіть пекінську капусту. Після цього паперовим рушником видаляємо зайву воду.

Збираємо наш оригінальний салат

  • Коли карпаччо з курячої грудки замаринувалося, починаємо збирати салат. Зелень крупно ріжемо або рвемо руками на великі шматки. Викладаємо на велику тарілку з плоским дном.
  • У центр додаємо куряче карпаччо. Обов’язково добре присипаємо все свіжомеленим чорним перцем.
  • Очищені перепелині яйця і помідори черрі розрізаємо на половинки і викладаємо їх по краях тарілки.

Салат з курячого карпаччо готовий!

Незвичайний салат з в’яленого карпаччо і перепелиних яєць

Однак існує й інший рецепт салату з курячим карпаччо. Для цього варіанту закуски куряче філе не маринують, а залишають в’ялитися на 3-4 дні, так що, якщо дозволяє час або вас бентежить сире м’ясо в швидкому маринаді, краще скористатися покроковим рецептом нижче.

salat-iz-kurinogo-karpachcho3

Складові

  • Філе курки або індички – 400 г;
  • Листовий салат – 1 пучок;
  • Огірок – 1 шт .;
  • Перепелині яйця – 4 шт .;
  • Помідори черрі – 6 шт .;
  • Сир твердих сортів- 50 г;
  • Оливкова олія – ​​за смаком;
  • Сіль за смаком;
  • Чорний мелений перець – за смаком;
  • Мелена паприка – за смаком;
  • Сушені трави – за смаком.

Як в домашніх умовах готувати салат з карпаччо з сиров’ялені курки

Приготування цього салату потрібно починати заздалегідь – за кілька днів, щоб м’ясо встигло добре пров’ялити. Але і як в попередньому варіанті дуже важливо приділити увагу його якості. Філе має бути свіжим, щільним, приємного кольору і запаху.

Для початку підготуємо грудку

  • Для цього промиваємо її і обсушуємо паперовим рушником. Якщо ми замість курки взяли індичку, необхідно розрізати її на великі товсті шматки завбільшки з долоню.
  • В окремій мисці змішуємо сіль, чорний мелений перець, паприку і улюблені трави. Сюди добре підійде базилік, майоран або французька суміш, але можна вибирати свої улюблені. Хочемо зробити гостріше – додаємо трохи перцю чилі.
  • Курячі грудки обвалюють в суміші спецій, кладемо в миску або лоток і добре Придавлюємо пресом. Відправляємо в холодильник на 4-5 годин. За цей час птах виділить непотрібну рідина.
  • З плином часу дістаємо курку, паперовим рушником видаляємо зайву рідину і відправляємо подвяливаются на 3-4 доби. Для цього підвішуємо філе на шпажках або іншим зручним способом.

Приміщення, де курка буде в’ялитися, має бути досить прохолодним, а також обов’язково з хорошою вентиляцією і без прямих сонячних променів, інакше м’ясо ризикує зіпсуватися.

Приступаємо до збірки салату

  • Перепелині яйця відварюємо до готовності. При необхідності замінюємо їх на курячі з розрахунку одне куряче яйце на 4 перепелиних.
  • Салат, огірки і помідори промиваємо під проточною водою, а потім видаляємо надлишки вологи.
  • Зелень ріжемо на великі шматки або рвемо руками. В якості основи вибираємо свою улюблену.
  • Огірки нарізаємо на четвертинки і перемішуємо з салатом. Заправляємо оливковою олією, злегка підсолюємо і викладаємо на плоске блюдо.
  • Перепелині яйця і помідори черрі розрізаємо на половинки і викладаємо зверху на салат.
  • В’ялене куряче філе нарізаємо дуже тонко як карпаччо і викладаємо в центр.
  • Так само тонко нарізаємо сир твердих сортів і присипаємо їм салат. Все готово!

Ось так зовсім просто можна приготувати салат з курячого карпаччо або карпаччо індички. Обидва варіанти напевно будуть гідно оцінені гостями. Не важливо, подаємо ми це блюдо на святковий стіл або хочемо побалувати себе, результат залишиться відмінним.

Смачного!