Салат з кальмарів з яйцем

salat-iz-kalmarov-s-yajcom
Багато страви з морепродуктів часто сприймаються як делікатес, а вітаміни і мінерали, що входять до їх складу, ще додають їм цінності.

Якщо до вас раптово нагрянули гості і мало часу на приготування вечері, то вас може виручити салат з кальмара з яйцем – легкий, смачний і корисний. Це відмінний вихід з положення і прекрасне блюдо, як для святкового столу, так і для звичайної вечері, потрібно лише мати в холодильнику необхідні продукти.

Кальмари – практично найпопулярніші морепродукти. Це морські головоногі молюски, що мешкають в помірних і тропічних водах. Вони видобуваються в великих кількостях і придатні для різних видів кулінарної обробки.

М’ясо кальмарів – поживний продукт з ніжним специфічним смаком. Його використовують для приготування салатів, перших і других страв. Випускають консерви з кальмарів, а також заморожені напівфабрикати.

М’ясо кальмарів – дієтичний продукт, який містить:

  • 18% білка і всього 3% жиру;
  • вітаміни групи В, РР, Е, поліненасичені жирні кислоти омега;
  • селен, йод, фосфор, залізо, цинк, магній і інші мікро- і макроелементи;
  • 75 ккал в 100 грамах.

Як правильно варити кальмари для салату

salat-iz-kalmarov-s-yajcom1

  1. М’ясо кальмарів размораживаем при кімнатній температурі.
  2. Обдаємо кальмарів окропом, щоб вони легко очистилися.
  3. Знімаємо поверхневу плівку.
  4. Зсередини дістаємо і видаляємо прозорі хитнув пластини.
  5. Ретельно (3-4 рази) промиваємо.
  6. Доводимо до кипіння підсолену воду (на 1 кг кальмарів 2 літри води і 2 ст. Ложки солі). При бажанні можна додати в неї спеції – лавровий лист, чорний перець горошком.
  7. Опускаємо в киплячу воду тушки кальмарів – на 1-2 хвилини, не більше. При більш тривалому кипінні вони стають жорсткими. Але можлива варіння кальмарів і більше 30-ти хвилин. Після 30-ти хвилин приготування м’ясо кальмарів знову стане м’яким і ніжним, проте значно втратить у вазі і об’ємі.
  8. Шумівкою виймаємо кальмари і викладаємо їх на друшляк.
  9. Ми залишаємо остигати кальмари до кімнатної температури.

Традиційний салат з кальмарів з яйцем і цибулею

Складові

  • Кальмари заморожені – 500 г + –
  • Яйця курячі – 5 шт + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт + –
  • Сіль і перець – за смаком + –
  • Майонез – для заправки + –
  • Оцет столовий – 0,5 ст.л. + –
  • Цукор-пісок білий – щіпка + –

Покрокове приготування салату з кальмарів з яйцем і цибулею

  1. Відварити кальмари, остудити до кімнатної температури.
  2. Подрібнюємо кальмари за допомогою ножа соломкою.
  3. Варимо курячі яйця круто (10 хвилин після закипання), заливаємо холодною водою. Коли охолонуть, очищаємо від шкаралупи і подрібнюємо кубиками.
  4. Ріпчасту цибулю очищуємо від лушпиння, промиваємо водою, дрібно нарізаємо.
  5. У глибоку чашку наливаємо столовий оцет, додаємо сіль і цукор, перемішуємо.
  6. Викладаємо в чашку подрібнену цибулю, заливаємо холодною водою, щоб вона повністю його покрила. Ми залишаємо на 20-30 хвилин, щоб з лука вийшла гіркота, віджимаємо від маринаду.
  7. У велику миску викладаємо кальмари, подрібнені яйця, сіль, чорний перець, майонез, ріпчаста цибуля, перемішуємо.
  8. Перекладаємо в салатник і подаємо до столу!

Салат з кальмарів з яйцем і авокадо

salat-iz-kalmarov-s-yajcom3

Складові

  • Кальмари відварені – 400 г;
  • Кукурудза консервована – 0,5 банки;
  • Рис відварений – 0,5 склянки;
  • Яйця варені – 4 шт;
  • Огірок свіжий – 1 шт;
  • Авокадо – 1 шт;
  • Лимон – 0,5 шт;
  • Сіль за смаком;
  • Майонез – за смаком;
  • Зелень – за смаком.

Як приготувати салату з кальмарів з яйцем і авокадо

  1. Відварюємо рис в підсоленій воді, промиваємо.
  2. Авокадо чистимо, нарізаємо невеликими шматочками, поливаємо соком половинки лимона.
  3. Варені яйця і кальмари нарізаємо дрібними кубиками.
  4. Огірок нарізаємо локшиною.
  5. Подрібнюємо зелень.
  6. Всі інгредієнти складаємо у велику миску, додаємо консервовану кукурудзу, попередньо злив рідина з банки.
  7. За смаком додаємо сіль і майонез.
  8. Подаємо до столу, прикрасивши зверху подрібненою зеленою цибулею.

Салат з кальмарів з яйцем і грибами

Багато хто любить салати з грибами, які теж відмінно поєднуються з кальмарами. Такий салат з кальмарів з яйцями і грибами виходить ситним і смачним.

salat-iz-kalmarov-s-yajcom4

Складові

  • Кальмари відварені – 200 г;
  • Печериці свіжі – 200 г;
  • Яйця варені – 3 шт;
  • Цибуля ріпчаста – 100 г;
  • Майонез – 50 г;
  • Олія соняшникова – 50 мл;
  • Сіль за смаком;
  • Чорний перець мелений – за смаком.

Як зробити салат з кальмарів з яйцем і грибами

  1. Відварені кальмари нарізаємо соломкою.
  2. Гриби нарізаємо пластинками і обсмажуємо до готовності в маслі.
  3. Викладаємо печериці на тарілку з паперовими рушниками, щоб вбрався зайвий жир.
  4. Ріпчасту цибулю очищуємо, нарізаємо тонкими півкільцями, обсмажуємо до золотистого кольору.
  5. Варені яйця очищаємо від шкаралупи, відокремлюємо жовтки від білків.
  6. Білки яєць нарізаємо соломкою.
  7. Жовтки натираємо на тертці.
  8. З’єднуємо всі складові салату, додаємо в нього сіль, перець і майонез, перемішуємо.
  9. Викладаємо в красивий салатник і подаємо до столу, злегка присипавши зеленню.

Салат з кальмарів з яйцем – це універсальне блюдо, що підходить і для свят, і для буднів. Є різні рецепти його приготування, і кожен з нас має можливість підібрати варіант на свій смак.