Напередодні свят ми все більше замислюємося про смачні ласощі і душевних застіллях, але найбільше турбує святкове меню. Щоб як слід нагодувати гостей смачним блюдом, найкраще приготувати салат мімоза з рисом, який завжди на піку популярності. Всі інгредієнти частування вельми доступні, а з цим страви може впоратися навіть початківець кухар.
Які вибрати консерви для приготування «Мімози» з рисом
Щоб зробити знаменитий салат з консервою смачним і апетитним, потрібно вибрати підходящий варіант риби. Також дуже важливо вибрати якісний продукт, щоб не нашкодити своєму організму.
- Найпоширеніший варіант консерви для приготування листкового салату – сардина. Вона має приємний, злегка солодкуватий смак, і подобається абсолютно всім. Якщо ви віддаєте перевагу такому продукту, то вибирайте обов’язково свіжі консерви.
Також уважно вивчіть етикетку. У складі консервів не повинно бути зайвих інгредієнтів. Все що потрібно – риба, сіль, перець і рослинне масло.
- Також можна віддати перевагу консервованої сайрі. Істинний класичний рецепт мімози готується з копченої сайра. Консерви нічим не поступаються за смаком і користь копченостей рибному страв, але працювати з ними простіше і швидше. Для приготування салату з рисом краще використовувати жирну рибу, і сайра відмінно підійде для цієї мети.
- Смачний і незвичайний салат мімоза з рисом можна зробити з шпрот. Таким чином, у вашому арсеналі з’явиться ще одна чудова закуска. Найкраще купувати консерви в прозорій тарі – так ви будете бачити продукт.
Розсіл повинен бути прозорого кольору, а самі шпроти – цілими. Якщо риба не тримає форму в упаковці – значить, технологія її виробництва порушена.
- Будь-які рибні консерви повинні бути відмінної якості. Дорогий продукт не завжди означає якісний, тому найкраще читати склад і робити вибір, виходячи з цього.
- В основному, на кожній баночці ви можете з’ясувати сорт риби, з якої були зроблені консерви. Віддавати перевагу потрібно вітчизняному варіанту консервів, але виключно перевіреним виробникам.
Різдвяний салат «Мімоза» з рибою і грибами: покроковий рецепт
Складові
- Консерви (сайра) – 300 г (приблизно 2 баночки) + –
- Печериці – 300 г + –
- Зелена цибуля – 2 пучка + –
- Рис круглий – 0,5 ст. + –
- Твердий сир (краще голландський) – 200 г + –
- Яйця курячі – 3 шт. + –
- Майонез домашній – 200 г + –
- Рослинна олія – 2-3 ст. л. + –
- Сіль, чорний перець – за смаком + –
Приготування салату мімоза з рибою і грибами покроково
Щоб приготувати гідний салат до святкового бенкету, не обов’язково вишукувати екзотичні варіанти і нишпорити в пошуках відповідних продуктів. Інгредієнти салату повинні бути доступними і сподобатися абсолютно всім гостям.
Мімоза з консервою і грибами стане для вас паличкою-виручалочкою на будь-якому торжестві. Її приготування проста і зрозуміла, до того ж такий салат можна приготувати заздалегідь.
- Круглий рис кілька разів промийте в холодній воді і висипте в невелику каструлю. У співвідношенні 1: 3 (рис – 1, вода – 3) залийте крупу водою, посоліть і варіть на середньому вогні протягом 15 хвилин.
- Потім вимкніть вогонь, влийте до рису трохи рослинного масла і перемішайте. Накрийте каструлю кришкою і настоюйте крупу 10-20 хвилин. Після викладіть її на тарілку і остудіть.
- Печериці добре вимити, обсушити і наріжте тонкими пластинками. У сковорідку налийте олію і добре розігрійте.
- Киньте на сковорідку гриби і обсмажте до золотистого кольору. Після зніміть їх з кухонного начиння і відставте в сторону до повного охолодження.
- Курячі яйця відваріть круто, охолодіть і очистіть. Натріть цілі яйця на крупній тертці.
- Пір’я зеленої цибулі вимийте під проточною водою і обтрусіть. Гострим ножем дрібно поріжте зелену цибулю.
- Твердий голандський сир натріть на дрібній тертці. Рибні консерви разом з розсолом перекладіть в глибоку миску і потовчіть виделкою.
- Плоске кругле блюдо змастіть тонким шаром майонезу, щоб вийшли рівні краї, і використовуйте роз’ємну форму для випічки. Притрусіть майонез тонким шаром сиру, а зверху викладіть консерви, трохи змастіть майонезом.
- Потім викладіть смажені гриби, зверху відварений рис і змастіть рясним шаром майонезу. Наступний шар – зелена цибуля, потім – відварені яйця і знову майонез. Тепер посипте салат тертим сиром.
- Акуратно зніміть роз’ємну форму і змастити боки салату майонезом. Поставте в холодильник для просочення на 2-3 години. Можна зробити ввечері і поставити в холодильник на ніч.
Подавайте салат з консервою прямо перед приходом гостей, щоб не потік майонез. Шари салату можете викладати по черговості, як сказано в рецепті, або можете викласти їх на свій розсуд.
Читайте ще схожі записи:
Готуємо класичну мімозу будинку
Класичний рецепт мімози з рисом і рибними консервами
Найсмачніший салат – приготований за традиційним рецептом. У ньому є все: баланс смаку і правильне поєднання інгредієнтів. Мімоза – салат, який ніяк не приготуєш без цибулі, а його різкий запах не всім до вподоби.
Є два виходи з ситуації: замінити його зеленою цибулею або ж замаринувати цибулини. Ріпчасту цибулю в процесі маринування не втрачає свої смакові якості, а цибульне післясмак вже не буде вас переслідувати.
Складові
- Сардина в консервах – 1 банка;
- Зелений горошок – 150 г;
- Ріпчасту цибулю – 2 шт .;
- Рис відварний – 1 ст .;
- Яйця відварні – 4 шт .;
- Сир «Янтар» – 120 г;
- Майонез – 250 г;
- Кріп – 1 пучок;
- Сіль, перець – за смаком;
- Оцет – 50 мл;
- Окріп – 150 мл;
- Цукор – 2 ст. л.
Як зробити мімозу з консервою і відвареним рисом в домашніх умовах
- Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, добре вимийте і дрібно наріжте. Помістіть цибулю в невелику миску і залийте окропом. Додайте цукор і оцет, а потім маринують цибулю до повного охолодження рідини. Потім добре відіжміть кубики.
- Відварені яйця очистіть і наріжте дрібними кубиками. Сардину розімніть в однорідну масу разом з рідиною.
- Зелений горошок (консервований) зцідіть від рідини, якщо потрібно – промийте. Свіжий ж просто вимийте.
- Візьміть кілька глибоких салатниць або одну велику і змастіть дно майонезом. Викладіть відварений рис і трохи змастіть майонезом. Потім розрівняйте поверх рису сардину і маринована цибуля. Рясно змастіть шар майонезом.
- Тепер викладіть відварені яйця і трохи промажьте майонезом.
- Сир «Янтар» натріть на тертці у висячому положенні по всій поверхні салату. Потім змастіть фінальний шар майонезом.
- Кріп дрібно наріжте і посипте зверху. Поставте готовий салат в холод на кілька годин для просочення.
Мімозу з рисом подавайте в охолодженому вигляді, за бажанням прикрасьте частування часточками помідора. Також салат можна прикрасити і незвичайними квітами з овочів, вирізати які можна навчитися за нашими покроковим майстер-класами.
- Незвичайні квіти з моркви
- Тюльпани з яєць
- Калла з фенхеля
- Лілія з огірка