Тим, хто любить страви з тіста з різними солоними начинками, важко уявляється швидкий процес приготування. Щоб не відмовляти собі в задоволенні, варто знайти оптимальний рецепт страви, готувати яке можна в будь-який час, запіканка з макаронів з куркою і сиром – підходящий варіант. Аромат і смак цього простого блюда уб’є наповал навіть найвибагливіших гурманів.
Як вибрати макарони для запіканки
Макарони можуть стати прекрасним варіантом тесту для солоних запіканок. Швидко і без всяких проблем основа для пирога з будь-якою начинкою готова. Щоб запіканка з макаронів вийшла відмінною, потрібно вибрати правильні макарони.
- Для випічки вибирайте макаронні вироби з твердих сортів пшениці. Вони прекрасно тримають форму і, звичайно ж, смачні самі по собі.
- Щоб впевнено орієнтуватися у виборі макаронів, навіть закордонних, потрібно володіти елементарною інформацією. Можна визначити вироби по класу: клас А – вищий сорт макаронів в будь-якій країні. Інші вироби складаються з декількох сортів борошна і вважаються менш якісними, але цілком їстівними.
- Також за кольором можна вибрати хороші макарони. Жовті, з рівним забарвленням, без чорних крапок – такі макарони точно припадуть вам до смаку.
- Не обов’язково купувати дорогі вироби. Дуже часто ми платимо за розкручений бренд, а насправді якісні макарони можна придбати за доступною ціною.
Потрібно обов’язково ознайомитися з етикеткою: з чого зроблені макарони, їх сорт і дата виробництва.
Запіканка – дуже смачне і універсальне частування. Приготувати її можна з продуктів, які є під рукою, або ж передчасно зробити закупівлю потрібних інгредієнтів.
Запіканка з куркою і макаронами готується дуже швидко, а подати її можна до будь-якого застілля, будь то сімейний вечерю або посиденьки з подружками.
Макаронна запіканка з куркою, сиром і яйцем
Складові
- Макарони – 400 г + –
- Шпинат листового – 500 г + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Філе курки – 1 шт. + –
- Твердий сир – 200 г + –
- Яйця курячі – 3 шт. + –
- Молоко – 200 мл + –
- Біле вино – 100 мл + –
- Приправа до курки – 1 ч.л. + –
- Сіль – за смаком + –
- Чорний перець – за смаком + –
- Рослинна олія – 4 ст.л. + –
- Масло вершкове – 1 ст.л. (Для змащування форми) + –
- Кунжут – 2 ст.л. + –
Як приготувати запіканку з макаронами, куркою і сиром
- Шпинат переберіть – темні листя викиньте. Вимийте, складіть листя в каструлю і трохи прогрійте. Потім вийміть теплі листочки і дрібно наріжте.
- Макарони відварити в підсоленій воді до готовності. Промийте їх і охолодіть, змастіть рослинною олією, щоб не злиплися.
- Куряче філе наріжте тонкими смужками. Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте, обсмажте до прозорості в рослинному маслі. Тепер додайте м’ясо, приправити сіллю, перцем і курячої приправою. Підсмажте до готовності, влийте біле вино і випарьте його наполовину.
- Сир натріть на крупній тертці. Зніміть сковороду з вогню і додайте до м’яса шпинат з тертим сиром, добре перемішайте.
- Масу зі сковорідки з’єднаєте з макаронами і ретельно перемішайте.
- Візьміть відповідну форму для випікання і змастіть її вершковим маслом. Викладіть у форму макаронну суміш.
- Яйця збийте з молоком в окремій мисці і полийте сумішшю майбутню запіканку.
- Поставте форму в розігріту духовку і готуйте страву протягом 30 хвилин при температурі 180 ° С.
Готову страву дістаньте з форми, поріжте на шматочки, викладіть на порційні тарілки або ж на загальне блюдо. Перед подачею посипте макаронну запіканку кунжутом.
Запіканка з макаронами, кабачками і куркою
Макаронний «пиріг» з курячим м’ясом дуже добре доповнять свіжі овочі. Сезонні плоди зроблять запіканку більш соковитою, смачною і ароматною.
У приготуванні страви можна використовувати також заморожені овочі. Запіканка з макаронів, овочів і копченої курки – блюдо гідне святкового столу.
Складові
- Макарони-трубочки – 300 г;
- Копчене філе курки – 250 г;
- Сир гауда – 150 г;
- Кабачки – 1 шт .;
- Зелень петрушки – 1 пучок;
- Помідор – 1 шт .;
- Яйця – 2 шт .;
- Вершки – 50 г (або молоко);
- Рослинна олія – 1 ст.л .;
- Сіль, чорний перець – за смаком.
Як приготувати запіканку з макаронів з куркою і овочами
- Макарони відварити до готовності, промийте і повністю остудіть.
- Копчене м’ясо наріжте тонкими пластинами, а сир натріть на крупній тертці.
- Кабачок і помідор ретельно вимийте. Обсушити овочі і наріжте тонкими кружальцями. Помідор відкладіть в сторону, а кабачки трохи присолите. Петрушку дрібно порубати ножем.
- Яйця збийте з вершками виделкою або вінчиком до однорідного стану. Посоліть і поперчіть яєчну суміш.
- Коли приготуєте все компоненти, приступайте до викладення запіканки. Візьміть відповідний лист (квадратний) і змастіть його рослинним маслом. На дно форми викладіть кружечки кабачка і трохи посипати сиром.
- Тепер викладіть відварені макаронні вироби. Можна їх класти хаотично, але якщо є час – викладіть рівненько. У розрізі запіканка буде дуже красивою. Посипте макарони петрушкою і половиною залишився сиру. Знову покладіть шар кабачка.
- Поверх кабачків щільно викладіть копчене м’ясо курки, а потім – помідори. Ще раз посипте сиром і акуратно залийте запіканку яєчної сумішшю.
- Поставте форму з блюдом в попередньо нагріту духовку. Випікайте макаронний пиріг протягом 25 хвилин при температурі 190 ° С.
Запіканка з макаронів з куркою і сиром прикрасить будь-який обідній стіл. Повірте, це блюдо буде частим гостем у вашому домі і подарує довгоочікуване різноманітність.