Злегка збиті яйця, обсмажені на сковорідці, називаються omelette і є стравою французької кухні. Але наш звичний омлет з помідорами або без них французькі кухарі так би не назвали! Вони не додають в яйця ні молоко, ні воду, ні борошно … Просто яйця злегка збивають, виливають в гарячу сковороду з вершковим маслом, підсмажують з двох сторін і подають свій національний omelette.
Всі страви інших національних кухонь хоч трохи, але асимілювалися в кулінарне простір нашої кухні, що, в підсумку, призвело до того, що в наш омлет ми додаємо молоко (іноді навіть воду), що не злегка, а інтенсивно збиваємо і пишаємося пишністю наших «фірмових »омлетів.
Але якщо ми говоримо про сьогодення omelette, то пишно збивати його не потрібно, та й готується він у відкритій сковороді, щоб випадково не став пишним. Розглянемо кілька варіантів приготування омлету з томатами з французької кухні.
Класичний омлет з помідорами по-французьки
Складові
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Помідори черрі – 5 шт. + –
- Сир пармезан – 50 г + –
- Масло вершкове – 35 г + –
- Перець чорний мелений – за смаком + –
- Базилік – 4-5 листочка + –
- Сіль – за смаком + –
Приготування
- Тики обдаємо окропом і легко очищаємо їх від шкірки. Розрізаємо їх на четвертинки.
- Яйця солимо, приправляємо перцем і злегка збиваємо виделкою (пишність нам не потрібна).
- Розігріваємо сковороду, кладемо в неї вершкове масло і рухами руки масло «поганяємо» по дну сковорідки. Як тільки масло запіниться і почне золотитися, виливаємо нашу суміш білків і жовтків.
- Чекаємо схоплювання нижньої частини яєчної суміші і знову трохи посуваємо сковородою, щоб наш омлет не прилип до дна. Вогонь під сковородою повинен бути середнім.
- Коли краю омлету вже приготувалися (десь на 2 см від краю), а в центрі він ще рідкуватий, викладаємо в центр (уздовж діаметра) нашого яєчного млинчика помідорчики, базилік і тертий сир. Акуратно піддягаємо лопаткою один край омлету і накриваємо начинку, потім другий край піднімаємо і закриваємо «французький конвертик».
- Тепер настав важливий момент. Нам потрібно цей конвертик перевернути і підсмажити шви конвертика. В цьому Вам допоможе тільки навик. Він же у Вас є, чи не так? Весь процес приготування французького яєчного блюда повинен займати не більше 2-х хвилин.
- Викладаємо готову страву на тарілочку, посипаємо зеленню (за бажанням) і з захопленням споживаємо справжній французький омлет з помідорами!
Смачного!
Французький сільський рецепт
Складові
- Яйця курячі – 4 шт. + –
- Помідори – 2 шт. середнього розміру + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. середнього розміру + –
- Сіль – за смаком + –
- Мелений чорний перець – за смаком + –
- Зелень – улюблена + –
- Масло вершкове розтоплене – 2 ст. л. + –
Розрахунок на 2 порції
Приготування
- Томати обдаємо окропом і знімаємо з них шкірку. Розрізаємо, видаляємо серцевину і нарізаємо все не дуже дрібними шматочками. Цибулю нарізаємо дуже дрібними кубиками, рубаємо зелень і все перемішуємо.
- Розігріваємо сковороду, наливаємо вершкове олію і з появою білкової піни кладемо в нього цибулю і смажимо його 5-7 хвилин на середньому вогні.
- Додаємо до цибулі томати, зелень, перець і сіль і продовжуємо обсмажувати. Поки томатний сік з помідорів випаровується, збиваємо в окремому посуді яєчні жовтки і білки за допомогою вилки і додаємо їх в смажені цибулю і томати з зеленню. Вогонь зберігаємо середнім.
- Настає важливий момент, що полягає в тому, щоб яєчна бовтанка з нашими помідорами не перепечеться. Вона повинна бути злегка «мокрою»! Для цього схоплені частини постійно рухаємо до центру сковороди.
- Готові яйця з помідорами рецепт негайно розкладаємо по тарілках, скроплюємо маслом і насолоджуємося!
Смачного!
Омлет з помідорами улюблений
Складові
- Яйця курячі – 5 шт. + –
- Молоко – 200 мл + –
- Помідори – 2 шт. середнього розміру + –
- Рослинна олія – 1 ст. л. + –
- Сіль – за смаком + –
- Перець чорний мелений – за смаком + –
Розрахунок на 2 порції
Приготування
- Тики обдаємо окропом і знімаємо шкірку. Нарізаємо тонкими часточками.
- Розігріваємо сковороду на середньому вогні і виливаємо в неї олію, після чого кладемо на неї томати.
- У посуд вбиваємо яйця, наливаємо туди ж молоко, солимо, перчимо і перемішуємо все вилочкою до однорідності.
- Перевертаємо на інший бік помідори в сковороді і заливаємо яєчно-молочною сумішшю. Готуємо на невеликому вогні у відкритій сковороді близько 10 хвилин.
- Розрізаємо наше пишне яєчне суфле на чотири частини. Викладаємо на кожну тарілку по дві четвертинки – одну на іншу з красивим зміщенням. Збризгуємо вершковим маслом, посипаємо зеленню і подаємо до столу.
Смачного!
Для отримання смачного омлету томати обов’язково повинні бути обсмаженими.
Знаючи цей маленький секрет, наш омлет з помідорами повинен вийти не гірше, ніж у французького кухаря, тільки з нашої слов’янської пишністю. Головне пам’ятати, що готуючи omelette за рецептом яєць з помідорами і з молоком, не потрібно інтенсивно збивати, а тільки перемішувати виделкою. В іншому випадку, омлет осяде і не вийде пишним.