Рецепт дріжджового брусничного пирога з яблуком

Дріжджовий пиріг з яблуками і брусницею
Кожен раз, стоячи біля плити, хочеться приготувати щось особливе і нове, але відразу згадуєш, що додаткові розтрати неминучі.

Щоб звести їх до мінімуму – приготуйте дріжджовий пиріг з яблуками і брусницею, цей рецепт дуже доступний і привнесе в ваш раціон зовсім нове вишукане частування. Ці два фруктових компонента ідеально доповнюють один одного і не доставлять вам особливого клопоту при готуванні.

Різноманітний раціон дуже важливий для здоров’я. І щоб близькі відчували вашу турботу, як можна частіше, – готуйте їм здорову їжу. Ароматні пироги люблять все, без винятку.

Кожен раз можна експериментувати з їх начинкою, надаючи пирогу все нові і нові відтінки смаку. Ми розповімо, як приготувати пиріг з брусницею і зберегти її корисні властивості.

Як правильно готувати пироги з брусницею

  • Корисні якості брусниці безмежні, але важливо не припуститися помилки при вживанні. Ніколи не змішуйте її з цукром, інакше вона втратить свої корисні властивості. Щоб такого не сталося – додавайте в пироги сушені ягоди. Свіжу брусницю можна додавати в булочки, пиріжки та іншу випічку.

Висушити її ви можете самі: розстеліть на сонячному місці пергамент або газету і розкладіть ягоди для сушки. Через місяць брусниця буде готова до використання. Сушена брусниця має приємний аромат, і пироги з її участю виходять дуже смачними.

  • Перед тим, як приступити до випічки, сушені ягоди замочувати не потрібно, достатньо промити їх в гарячій воді.
  • В дріжджові пироги додавайте брусницю тоді, коли тісто підійде, перед формуванням виробів.

З цими побажаннями ваші брусничне пироги будуть смачними і ароматними.

Дріжджовий пиріг з яблуками і брусницею

Печемо пиріг з начинкою з брусниці та яблук

Складові

  • Борошно пшеничне – 550 г + –
  • Дріжджі сухі – 2 ст.л. + –
  • Цукор – 250 г + –
  • Масло вершкове – 2 ст.л. + –
  • Молоко – 300 мл + –
  • Брусниця – 100 г + –
  • Яблука – 1 кг + –
  • Мелені волоські горіхи – 100 г + –
  • Кориця мелена – 1 ч.л. + –

Як приготувати дріжджовий пиріг з яблуками і брусницею

Рецепт дріжджового пирога є у кожної господині, приготувавши його по-новому, ви тільки розширите свої кулінарні здібності. Яблука для пирога потрібно брати стиглі і тверді, щоб при випічці вони тримали форму.

  1. Молоко злегка підігрійте і розчиніть в ньому дріжджі. Відставте в сторону на 10 хвилин, щоб дріжджі добре розчинилися.
  2. Потім додайте в молоко 1 склянка борошна і перемішайте все віночком. З’єднайте цукор і вершкове масло, додайте їх в суміш з борошна і молока. Введіть решту борошна і замісити м’яке еластичне тісто, залиште на 30 хвилин.
  3. Яблука очистіть від шкірки, наріжте на четвертинки і звільніть від кісточок. Посипте яблука лимонною кислотою, щоб вони не потемніли. Брусницю ретельно промийте в гарячій воді і обсушити на кухонному рушнику.
  4. У тісто додайте ягоди і злегка перемішайте, щоб брусниця рівномірно розподілилася.
  5. Форму для випікання змастіть вершковим маслом і викладіть в неї тісто. Розрівняйте руками по всій формі. Зверху укласти яблука і легенько придавити їх до тесту. Посипте невеликою кількістю цукру і кориці, потім відправте пиріг в розігріту духовку.

Рецепт традиційного дріжджового пирога з яблуками і брусницею

6. Випікайте пиріг у духовці 30 хвилин при температурі 190 ° С.

Готовий брусничний десерт з яблуками посипте цукровою пудрою і подавайте до чаю. Ще брусничне ласощі дуже добре поєднується з компотом.

Володарям мультиварки знадобиться рецепт пирога зі свіжої брусницею і яблуками.

Читайте ще схожі записи:


Як готувати листковий яблучний пиріг
Як готувати насипний яблучний пиріг

Яблучний пиріг з брусницею в мультиварці

Для цього рецепта використовуйте свіжу брусницю, а тісто приготуйте з медом, без цукру. Так ви зможете оцінити справжній смак свіжих ягід і зберегти всі корисні якості продукту. Готується такий пиріг швидко, так що до приходу гостей ви будете у всеозброєнні.

Складові

  • Яблука – 3 шт .;
  • Свіжа брусниця – 0,5 ст .;
  • Мед – 100 г;
  • Яйця – 3 шт .;
  • Борошно – 170 г;
  • Розпушувач – 2 ч.л .;
  • Цукрова пудра – 3 ст.л .;
  • Ванільний цукор – 1 ст.л .;
  • Оливкова олія – ​​0,5 ч.л .;
  • Свіжа м’ята – 4-5 листочків.

Як приготувати пиріг з брусницею в мультиварці

  1. Свіжу брусницю добре вимийте, обсушити, видаліть всі сухі хвостики.
  2. Яблука вимити, обсушити, очистіть і видаліть серцевину. Поріжте плоди часточками, покладіть в миску і посипте цукровою пудрою.
  3. У глибоку миску вбийте яйця і додайте мед (якщо мед затвердів – трохи підігрійте його на водяній бані). Збийте масу міксером на середній швидкості 2-3 хвилини.
  4. Збиту масу з’єднайте з розпушувачем і перемішайте. Пшеничне борошно просійте і також відправте в миску. Замісити рідке тісто і з’єднайте його з брусницею, добре перемішайте.
  5. Чашу мультиварки добре змастіть оливковою олією і вилийте в неї тісто. Помістіть чашу в мультиварку, викладіть поверх тесту часточки яблук. Розсипте ванільний цукор по всій поверхні пирога.

Готуємо яблучний пиріг з брусницею в мультиварці

  • Закрийте кришку і встановіть режим «Випічка» на 65 хвилин. Після сигналу про готовність відразу не відкривайте кришку, а витримаєте 5-10 хвилин в режимі «Підігрів».
  • Потім візьміть кругле блюдо, дістаньте з мультиварки чашу і переверніть пиріг. Посипте цукровою пудрою і прикрасьте листочками свіжої м’яти.

Пиріг з брусницею і яблуками готовий, його рецепт не доставить вам ніяких турбот в приготуванні. Чудовий аромат свіжої випічки наповнить ваш будинок і створить затишну атмосферу.