Пісочний пиріг з сиром і ягодами

pesochnyj-pirog-s-tvorogom-i-yagodami
Немає нічого смачнішого домашнього ароматного десерту, рум’яна випічка завжди улюблена і популярна серед дітей і дорослих.

Пісочний пиріг з сиром і ягодами, рецепт якого простий і доступний для кожного початківця кулінара – це відмінний варіант для сімейного чаювання. Піч десерти в літню пору особливо приємно, свіжі плоди полуниці і смородини так і просяться на стіл!

Пісочне тісто для пирога

Приготувати пісочне тісто дуже просто і такий рецепт підійде не тільки для ягідного пирога, але і для тістечок і печива.

pesochnyj-pirog-s-tvorogom-i-yagodami1

Складові

  • Яйця – 2 шт;
  • Маргарин – 150 г;
  • Цукор – 0,7 склянки;
  • Розпушувач – 2 ч.л .;
  • Борошно – 3 склянки;
  • Цукрова пудра – 2 ст.л .;
  • Мускатний горіх – 0,5 ч.л.

Як приготувати пісочне тісто для пирога

Пісочне тісто також можна зробити на вершковому або рослинному маслі. Але якщо ви хочете домогтися дійсно пісочного ефекту, тоді обов’язково використовуйте маргарин.

  1. У сотейнику або на водяній бані розтопіть маргарин і охолодіть при кімнатній температурі.
  2. У глибоку миску всипте цукор, розбийте яйця і влийте розтоплений маргарин. Додайте цукрову пудру і все ретельно перемішайте. Щоб маса була однорідною візьміть для перемішування віночок. Міксером масу збивати не можна – від цього тісто вийде твердим.
  3. В іншій посудині з’єднайте борошно і розпушувач, добре перемішайте і потроху вводите в яєчну масу. Замісити круте тісто, щоб не прилипало до рук. На 15 хвилин поставте в холодильник, а після приступайте до формуванню бажаного вироби.

Ягідний пиріг з пісочного тіста з сиром

Складові

  • Пісочне тісто – 0,5 кг + –
  • Масло вершкове – 70 г + –
  • Полуниця – 300 г + –
  • Смородина – 0,5 склянки + –
  • Сир – 400 г + –
  • Цукрова пудра – 4-5 ст.л. + –
  • Яйця курячі – 2 шт + –

Як спекти пиріг з пісочного тіста з сиром

Поєднання сиру та пісочного тіста дуже вдале, пиріг з цих компонентів вийде ароматним і ніжним на смак. Але основним інгредієнтом пирога будуть свіжі та соковиті ягоди, їх ви можете вибрати на свій розсуд. Можна приготувати з декількома видами ягід або ж з одним, як душа забажає.

  1. В першу чергу приготуйте пісочне тісто за попереднім рецептом. Розділіть його на дві частини: велику і маленьку і відправте меншу частину в морозилку на 1 годину. На цьому етапі включіть її на 200С для попереднього нагріву.
  2. Полуницю і червону смородину добре вимийте і висушіть, видаліть все листя і гілочки.
  3. У глибоку миску розбийте яйця, всипте цукрову пудру і добре розмішайте. Потім додайте сир, розм’якшене масло і збийте блендером до однорідності.
  4. Візьміть роз’ємну форму, змастіть 1 столовою ложкою вершкового масла і викладіть пісочне тісто. Руками розподіліть тісто по всій формі тонким шаром і сформуйте бортики.
  5. На тісто рівним шаром викладіть сирну масу, потім ягоди смородини, злегка втисніть в сирну масу. Полуницю наріжте пластинами і викладіть по всій поверхні. Тепер дістаньте з холодильника підморожене тісто і натріть на крупній тертці. Рівномірно розподіліть по всьому пирогу або натирайте прямо на нього.
  6. Поставте пиріг в духовку і зменшіть температуру до 180С, випікайте ягідний пиріг 40 хвилин до готовності.

Сирний пиріг з ягодами готовий, до повного охолодження з форми не витягуйте. Перед подачею вийміть десерт з форми, викладіть на блюдо і посипте цукровою пудрою. У розрізі пиріг буде виглядати чудово і підійде навіть до святкового чаювання!

Піщано-ягідний пиріг з замороженими ягодами

Напевно запасливі господині завжди мають в морозильній камері заморожені ягоди і фрукти. І в зимові морози вони якраз стануть в нагоді для приготування пирога, ягоди принесуть у ваш будинок аромати спекотного літа. Щоб десерт був по максимуму смачний і корисний, приготуйте пиріг з сиром!

pesochnyj-pirog-s-tvorogom-i-yagodami3

Складові

  • Пісочне тісто – 0,5 кг;
  • Сир – 700 г;
  • Заморожена смородина – 400 г;
  • Волоські горіхи – 100 г;
  • Цукор – 0,5 склянки;
  • Яйця – 2 шт;
  • Ванільний цукор – 1 ч.л .;
  • Вершкове масло – 1 ст.л.

Як приготувати смачний пиріг з замороженими ягодами

  1. Насамперед зробіть пісочне тісто і викладіть у форму для випікання. Руками розформують і зробіть бортики висотою форми.
  2. Заморожену чорну або червону смородину залиште при кімнатній температурі на 20 хвилин. Потім викладіть ягоди в глибоку миску і змішайте з сиром.
  3. Яйця і цукор збийте міксером, потім додайте до ягодам і сиру, все добре перемішайте.
  4. Горіхи підсушіть в духовці і подрібнити блендером, додайте до решти інгредієнтів і перемішайте.
  5. Ягідно-сирну масу викладіть на тісто і розрівняйте лопаткою. За бажанням зверху можна змазати яєчним жовтком.
  6. Розігрійте духовку до 180С і випікайте пиріг 45 -50 хвилин до готовності.

Пісочний пиріг з сиром і ягодами готовий, тримайте його рецепт завжди під рукою і ваші близькі будуть в захваті. За бажанням прикрасьте збитими вершками, але можна обійтися і без них. Чашка гарячого чаю і шматочок шикарного пирога – те, що потрібно для приємного проведення часу!