Пиріг з вишнею з пісочного тіста

pirog-s-vishnej-iz-pesochnogo-testa
Щоденна завдання для будь-якої дбайливої ​​мами – годувати своє улюблене чадо корисними сніданками і обідами, збагаченими вітамінним комплексом.

Якщо маленький вередник відмовляється їсти багатий кальцієм сир, його можна «заховати» в ніжний домашній пиріг з вишнею з пісочного тіста, рецепт якого докладаємо. Серед різних варіацій на цю смачну тему найбільш оригінальні випічка зі свіжою ягодою, прикрашена збитими круто білками, або сирною начинкою.

Секрети вдалого пісочного тіста

Пісочне тісто має бути не пишним і крихким. Європейці називають його бриз (фр. «Brisee») і кладуть в основу як солоних тортів, так і солодких начинок. Класичний набір продуктів для нього – цукор-пісок, олію і борошно вищого гатунку в співвідношенні 1: 2: 3. Але сучасна домашня кулінарія допускає якісь вольності у вигляді додавання яєць для еластичності, соди для пишності і спецій для додання тесту бажаного аромату.

На основі базового рецепта вишневого пирога з домашнього пісочного тіста можна спекти ласощі з сиром і прикрасити його безе. Вийде не просто смачно, але ще бути здоровою і красивою

Покроковий рецепт класичного пісочного пирога з вишнею

Складові

Для тесту

  • Борошно пшеничне – 3 склянки + –
  • Яйця курячі – 2 шт + –
  • Цукор-пісок білий – 100 г + –
  • Масло вершкове – 120 г + –
  • Розпушувач – 1 ч.л. + –
  • Рослинна олія – ​​1 ст.л. + –

Для начинки

  • Вишня – 300 г + –
  • Сметана – 300 мл + –
  • Крохмаль кукурудзяний – 4-5 ч.л. + –
  • Цукор-пісок білий – 5 ст.л. + –
  • Яйця курячі – 2 шт + –
  • Ванільний цукор – 1 пакетик + –

Покрокове випікання пісочного вишневого пирога

Тесту, згідно базової рецептурі, виходить досить багато, відповідно, корж виходить товстуватим. Вважаючи за краще тонку основу для пирога, можна класти не все тісто, а 2/3 від отриманої кількості.

Із залишків пропонуємо сформувати пісочне печиво і випекти окремо в якості додаткового домашнього десерту.

  1. Почнемо підготовку зі змішування яєць і цукру (100 г). Збивати потрібно хвилин п’ять, до розчинення солодких крупинок і отримання однорідної пенообразной маси.
  2. Присмачуємо яєчну суміш трохи підталим (але не розтопленим!) Маслом і знову беремо в руки міксер. В результаті отримаємо кремову консистенцію основи.
  3. У борошно підсипає розпушувач, заважаємо. Всю відразу борошно використовувати не варто. Візьмемо для вірності 2 склянки. В результаті змішування яєчної основи і борошна вийде відстає від рук тісто. При цьому воно повинно бути м’яким і пухким всередині. На це і потрібно орієнтуватися, поступово додаючи заготовлену борошно.
  4. Готове тісто ховаємо в пакет, його герметично закриваємо і відправляємо в холодильник до часу, поки не зробимо начинку.
  5. Вишню використовувати будемо вже миту і обсушену.
  6. Заливку робимо так: змішуємо в ємності глибше крохмаль і цукор, що залишився – звичайний і ванільний.
  7. Змішавши, додаємо яйця. Продукти злегка збиваємо, використовуючи великий віночок.
  8. Залишиться тільки додати сметану і перемішати – заливка готова!
  9. Форма нам знадобиться роз’ємна, діаметром 25 см і високим бортом. Дно встеляли пергаментом і злегка зволожуємо маслом соняшнику. Викладаємо всередину «колобок» з тіста і розрівнюємо його руками так, щоб отримати плоский млинець товщиною 1 см з високими бортами.
  10. В заповнену тестом форму виливаємо сметанним заливку, розподіляємо її рівномірно і в ній утапливаем вишні.
  11. На розташованої посередині розігрітої духовки решітці випікається смачний пісочний пиріг з вишнею близько 45 хвилин.

Показник готовності – Зарумяненное тісто. Сметанна заливка може так відразу і не застигнути. Щоб довести його до потрібної кондиції, частування охолоджуємо і відправляємо в холодильник на пару годин. Після цього можна влаштувати урочисту дегустацію надзвичайно смачні ласощі.

Смачний пісочний пиріг з сиром і вишнею

Цей рецепт заливного пісочного пирога з вишнею особливо припаде до смаку любителям кулінарної традиції. Класичне бриз і ніжна сирно-ягідна начинка – основа цього неймовірно апетитного ласощі, від якого приходять в захват і дорослі, і малеча. Кращого сніданку не придумаєш!

pirog-s-vishnej-iz-pesochnogo-testa2

Складові

  • Яйця середні – 3 шт;
  • Цукор – 1 неповна склянка;
  • Масло вершкове – 300 г;
  • Борошно – 1,5-2 склянки;
  • Вишня солодка без кісточок – 600 г;
  • Сир м’який – 0,5 кг.

Як приготувати вдома пісочний пиріг за рецептом з вишнею та сиром

  1. Жовтки відділяємо від білкової частини і перетираємо з 2 ст.л. цукрового піску. Отриману масу присмачуємо маслом (200 г), заважаємо до однорідності.
  2. Муки потрібно додати стільки, щоб в результаті вийшло щільне тісто середнього ступеня жорсткості, яке буде відставати від рук і легко кататися. Загорнувши його в плівку, відправляємо в холод (але не морозильний!) На півгодини.
  3. Начинка робиться просто: холодні білки збиваємо з цукром до стійкої пінки, додаємо 100 г масла розм’якшеного, знову включаємо міксер. В кінці додається м’який сир.
  4. Дно змащеної вершковим маслом форми заповнюємо тістом, не забувши сформувати борту. Викладаємо всередину сирну начинку, утапливаем в ній вишні (їх можна також перемішати з сирним наповнювачем) і оговтується в розігріті до 180С надра духовки приблизно на півгодини.

Готове частування не варто поспішати розрізати, інакше не застиглий сир розпадеться, і десерт втратить форму. Найкраще дати йому повністю охолонути. Тоді він порадує своїм зовнішнім виглядом і подарує незабутні смакові відчуття!

Оригінальний пісочний пиріг з вишнею та бізе

pirog-s-vishnej-iz-pesochnogo-testa3

Складові

  • Яйце куряче велике – 2 шт;
  • Маргарин або масло – 100 г;
  • Цукровий пісок білий – 1 стакан;
  • Вишня морожена – 200 г;
  • Борошно пшеничне (в / с) – 200 г;
  • Розпушувач – 1 ч.л .;
  • Цукрова пудра – ¼ склянки;
  • Ваніль порошкова – щіпка.

Випікання пирога з вишнею з пісочного тіста за рецептом з безе

  1. У тісто кладемо тільки жовтки – білкова частина знадобиться для безе. Її відправляємо в холодильник. Розтираємо жовтки і ¾ склянки цукру. Ванілін додається на цьому ж етапі. В однорідну масу сиплемо розпушувач, заважаємо.
  2. Далі – маргаринова (масляна) стружка. Її зручно робити на крупній тертці, коли продукт добре заморожен.Перетіраем масу до розчинення жирової основи, а потім сиплемо пропущену через сито борошно. В результаті отримаємо еластичне м’яке тісто, яке не повинно клеїтися до рук і поверхні столу. Загортаємо його в плівку і відправляємо охолоджуватися на півгодини.
  3. Прохолодний грудочку розгортаємо в тонкий корж і встеляли їм дно і борти форми для випікання, попередньо застеливши внутрішні поверхні пергаментом. Зверху кладемо вишню без кісточок і відправляємо відкритий пиріг в розігріту духовку. Поки він буде випікатися (близько 20 хвилин), займемося безе.
  4. Для цього дістаємо білки і полістиролу, що їх міксером на високій швидкості до стійких піків. Тільки потім потроху додаємо цукор, що залишився і цукрову пудру. Збиваємо до розчинення солодких кристалів.
  5. Дістаємо напівготовий десерт з духовки і прикрашаємо його зверху білковими «безешкамі», формуючи їх за допомогою кондитерського шприца. Відправляємо десерт знову в духовку і тримаємо там до тих пір, поки білки не почнуть рум’янитися. На це піде 5-10 хвилин. Частування подається до столу остиглим.

У літню пору попри велику кількість дарів саду приготувати смачний і корисний десерт для всієї родини простіше простого. Скориставшись будь-яким із запропонованих рецептів пісочного пирога – заливного з вишнею або черешнею і сметаною, вдасться здивувати і порадувати улюблених ласунів незвичайними смаками. До того ж таке частування обійдеться малими витратами і піде на користь всім, хто його покуштує.