Сьогодні ми розповімо про традиційний американському ласощах, яке в багатьох країнах світу набуло шанувальників, завдяки ніжному солодкого смаку. Гарбузовий пиріг зі згущеним молоком, рецепт якого ви виявите в нашій статті, вже давно займає почесне місце серед улюблених десертів багатьох господинь. І не дивно, адже він виходить ароматним, що не нудотним і дуже легким, а готується зовсім просто зі звичайних продуктів.
Гарбузовий пиріг зі згущеним молоком являє собою пісочну основу, заповнену ніжною начинкою. Ці ласощі виходить не тільки дуже смачним, але і надзвичайно красивим за рахунок її яскравого оранжевого кольору.
Пропонуємо рецепт, приготувати по якому ласощі не важко!
Пиріг з гарбуза: рецепт зі згущеним молоком
Складові
Для тесту
- Цукор-пісок білий – 100 г + –
- Масло вершкове – 100 г + –
- Борошно пшеничне – 300 г + –
- Яйце – 1 шт. + –
- Сіль – на кінчику ножа або за смаком + –
Для начинки
- Гарбуз – 1 кг + –
- Згущене молоко – 1 банка + –
- Мускатний горіх – на кінчику ножа або за смаком + –
- Кориця – на кінчику ножа або за смаком + –
- Імбир (мелений) – на кінчику ножа або за смаком + –
- Яйце – 2 шт. + –
Як приготувати американський гарбузовий пиріг
- Масло виймаємо заздалегідь, щоб воно при кімнатній температурі розм’якшилося. Нарізаємо його кубиками або розминаємо виделкою. З’єднуємо з борошном і розтираємо в крихту.
- Всипаємо цукор, подсаливаем, перемішуємо і додаємо яйце. Вимішуємо руками до отримання однорідної маси.
- Готове тісто скачуємо в кулю, прибираємо в поліетиленовий пакет і ставимо охолоджуватися на 40-50 хвилин.
Тим часом займемося приготуванням начинки:
- гарбуз очищаємо від насіння і шкірки,
- ріжемо на шматки 3 на 3 см,
- вистилає деко фольгою або папером для випічки і викладаємо на неї м’якоть,
- запікаємо при 200 ° С до м’якості приблизно 15-20 хвилин.
Готову м’якоть виймаємо і відразу ж подрібнюємо занурювальним блендером або в чаші в пюре. Також пюрировать гарбуз можна просто протерши її через сито.
4. У пюре вливаємо 1 банку сирої згущеного молока, додаємо яйця, спеції і все гарненько збиваємо.
5. Виймаємо охолоджене тісто, змащуємо рослинним маслом роз’ємну форму діаметром 22-25 см і викладаємо його рівним шаром. Можна розкачати тісто качалкою, а можна розподілити руками – як більше подобається.
Головне, формуючи пиріг, не забуваємо зробити бортики висотою не менше 3 см, інакше начинка витече.
6. Вливаємо гарбузову суміш і ставимо пиріг в гарячу (200 ° С) духовку на 20 хвилин. Потім знижуємо температуру до 180 ° С і залишаємо десерт прогріватися ще на півгодини.
Готовність перевіряємо зубочисткою, але дуже акуратно, щоб не пошкодити красиву скориночку. Коли гарбузовий пиріг зі згущеним молоком буде готовий, виймаємо його і даємо охолонути на відкритому повітрі.
Подаємо теплим, але не гарячим, щоб начинка застигла.
Гарбузовий пиріг зі згущеним молоком: секрети приготування
відварюємо гарбуз
Готувати начинку можна не тільки з запеченої гарбуза – м’якоть добре розварюється і в пароварці і в звичайному сотейнику. Але готуючи гарбуз на воді, додаємо рідини зовсім небагато, закриваючи шматки лише до половини. Варимо обов’язково під кришкою.
Пюре з відварної або приготовленої на пару гарбуза виходить ніжнішим за своїм смаком.
згущаємо начинку
Якщо консистенція готової начинки здається рідкуватий, разом з яйцями можемо додати трохи крохмалю – приблизно 1 ст.л. У цьому випадку перед нарізкою даємо пирогу повністю охолонути, щоб холодний крохмаль схопився, так як в гарячому вигляді начинка потече.
Також можемо пов’язати пюре манною крупою – її знадобиться 1-2 ст.л., приготований з неї пиріг можна різати гарячим.
Прикраси для пирога
Прикрашати пиріг з гарбуза зі згущеним молоком можна самими різними способами. Дуже смачно буде посипати його гарячим сумішшю подрібнених гарбузового насіння і обсмаженого арахісу.
Добре поєднуються з гарбузом волоські горіхи і кешью.
Красива рівна поверхня відмінне поле для можливого прикраси цукровою глазур’ю. Заливаємо її в кондитерський шприц з найтоншим носиком і малюємо будь-які візерунки.
Остиглий пиріг можна прикрасити свіжими ягодами, збитими вершками або гарбузовим кремом. Для нього збиваємо разом 100 г пюре з 100 г вершкового масла і 100 г цукру. Доводимо консистенцію до однорідності, закладаємо в шприц з широкою фігурною насадкою, охолоджуємо і прикрашаємо торт.
Спеції для гарбузового пирога
Спеції в пиріг додаємо на свій розсуд. Чи можемо обмежитися тільки корицею, для створення різдвяного аромату, а можемо додати трохи меленої гвоздики. Найочевиднішим і безпрограшним вибором буде ванілін – він зробить десерт ще більш апетитним.
Тепер ви знаєте рецепт пирога з гарбуза зі згущеним молоком, який легко і швидко готується. Прикрашаємо його за своїм бажанням і отримуємо приголомшливо смачний і красивий десерт.
Приємного чаювання, друзі!