Пиріг з чорницею і сметаною заливкою

pirog-s-chernikoj-i-smetanoj-zalivkoj2
У літню спеку до святкового застілля не дуже хочеться готувати кремовий торт, в пору ягід хочеться чогось легкого та смачного.

Пиріг з чорницею і сметаною заливкою якраз підійде до такої нагоди, і його рецепт задовольнить будь-якого гурмана. Приготувати десерт можна з улюблених компонентів, які найбільше поєднуються з ароматною ягодою.

Щоб ваш пиріг був смачним, печіть його з хорошим настроєм!

Секрети приготування чорничного пирога зі сметаною

  • Тісто для пирога з заливкою може бути дуже різним. Найпопулярнішим можна назвати пісочне. Воно відмінно тримає форму при випічці і виходить ніжним і м’яким.
  • Якщо ви готуєте пиріг з чорницею і сметаною заливкою – кращий варіант зробити його з сирного тесту. Смакові якості десерту говорять самі за себе. Але і калорійність такого виробу буде відповідна. Можна приготувати прісне тісто для більш дієтичного варіанту.
  • Для заливки найкраще купувати сметану з високим відсотком жирності. Так у вас точно вийде хороший пиріг. Нежирна сметана буде довше пекти до потрібної консистенції. Від цього виріб втратить соковитість і буде сухуватим.
  • Обов’язково потрібно трохи підрум’янити тісто в духовці перед тим, як заливати сметаною. Верх коржа запече, і на стику з ягодами і заливкою не буде в склеєному вигляді. Навіть в розрізі при подачі такої десерт буде виглядати набагато красивіше.

pirog-s-chernikoj-i-smetanoj-zalivkoj

  • В основному в таких рецептах приділяють більше уваги заливці. Але якщо тісто буде несмачне, то і заливка цього не виправить. Тому завжди готуйте тісто зі свіжих продуктів. Робіть його максимально смачним, як ніби це окремий десерт.

Рецепт чорничного пирога зі сметаною заливкою

Для випічки можна взяти свіжі плоди або заморожені. Третина вироби повинні займати ягоди, і якщо чорниці у вас не вистачило, можна додати смородину. Щоб приготувати пиріг дуже швидко, зробимо його з бісквітного тіста.

Складові

Для тесту

  • Яйця – 3 шт .;
  • Цукор – 0,5 склянки;
  • Лимонна кислота – 1 пучку;
  • Ванільний цукор – 1 ч.л .;
  • Пшеничне борошно – 160 г;
  • Картопляний крохмаль – 3 ст.л .;
  • Вершкове масло – для змазування.

для заливки

  • Сметана – 350 г;
  • Яйця – 3 шт .;
  • Цукрова пудра – 2 ст.л .;
  • Мед – 3 ст.л .;
  • Крохмаль – 1 ч.л .;
  • Ванільний цукор – 1 ст.л .;
  • Чорниця – 500 г.

Як приготувати чорничний пиріг зі сметаною заливкою

  1. Відокремте білки від жовтків в дві ємності. До білків додайте лимонну кислоту і збивайте на невеликій швидкості до появи піни. Поступово всипте половину цукру і збийте масу до крутих піків.
  2. Жовтки збийте з цукром, що залишився до білого кольору і всипте до них ванільний цукор.
  3. Крохмаль і пшеничне борошно просійте і змішайте з жовтками. Додайте половину білків і перемішайте. Введіть інші білки і перемішайте до однорідності круговими рухами.
  4. Візьміть роз’ємну форму (діаметр трохи менше 28 см.), Змастіть її вершковим маслом і акуратно вилийте тісто. Випікайте корж в духовці 15-20 хвилин при 210 ° С.
  5. У цей час приготуйте заливку. Спочатку міксером збийте яйця, пудру і мед. Потім додайте до них сметану, ваніль і просіяний крохмаль. Ще збийте міксером кілька хвилин, щоб заливка вийшла однорідною. Свіжі ягоди вимийте і трохи обсушити. Якщо у вас заморожені плоди, то додайте їх в пиріг прямо з морозилки.
  6. Подпеченний тісто вийміть з духовки і залийте сметаною сумішшю. Ягоди викладіть зверху заливки рівним шаром. Знову відправте в духовку на 20 хвилин, поки зметана заливання не запече.
  7. Готовий пиріг вийміть з духовки і повністю остудіть. Не витягуйте пиріг з форми, спочатку гострим ножем відокремте заливку від країв. Потім вийміть пиріг з форми.

Прикрасити пиріг перед подачею можна рубаними горіхами або листочками м’яти!

Рецепт заливного пирога з чорницею і сметаною

Складові

Для тесту

  • Сир – 150 г + –
  • Вершки – 5 ст.л. + –
  • Оливкова олія – ​​5 ст.л. + –
  • Розпушувач – 1,5 ст.л. + –
  • Цукор-пісок білий – 4 ст.л. + –
  • Борошно пшеничне – 1 склянка без гірки + –

для заливки

  • Сметана – 180 г + –
  • Сирна маса – 125 г + –
  • Цукрова пудра – 3 ст.л. + –
  • Яйця курячі – 3 шт. + –
  • Чорниця – 1,5 склянки + –

Як спекти чорничний заливний пиріг

  1. Сир разом з цукровою пудрою ретельно розітріть. Додайте до них вершки і оливкове масло, і добре перемішайте. Просійте борошно і змішайте її з розпушувачем. Всипте сухі компоненти в сирну суміш і замісити тісто.
  2. Форму для випікання змастіть вершковим маслом. Викладіть тісто руками рівним шаром і зробіть бортики. Надішліть форму з тестом в духовку і випікайте при температурі 200 ° С.
  3. Приготуйте заливку: в міксері збийте всі інгредієнти для заливки, крім чорниці. Ягоди вимийте і висушіть.
  4. Дістаньте тісто з духовки, викладіть на нього ягідки. Поступово вливайте сметанним суміш, щоб ягоди не збилися в одному місці. Якщо таке трапилося, акуратно перемішайте сметанним заливку чайною ложкою.
  5. Надішліть виріб з попередньою в духовку і випікайте 30-40 хвилин до готовності. Після вийміть пиріг з духовки. Перед подачею остудіть.

Такий десерт можна приготувати і в формочках з фольги. Якщо ви збираєтеся на пікнік, то частування можна взяти з собою.

Пиріг з чорницею і сметаною заливкою стане вашим улюбленим стравою, а його рецепт назавжди оселиться у вас на кухні!