Паста з кабачками і помідорами

Паста з кабачками і помідорами
Італійські макарони – це універсальний, всім доступний продукт, який можна готувати просто в неймовірній кількості варіацій.

Сьогодні ми розглянемо рецепт приготування такої смакоти, як паста з кабачками і помідорами – дієтичне і дуже смачна страва, яке мало кого залишає байдужим. Цей рецепт прийшов до нас з Італії, згідно з ним, робляться такі макарони дуже швидко і є прекрасним варіантом страви «на швидку руку».

Що потрібно знати про пасту?

  • Для рецептів по-італійськи вибирайте макарони з твердих сортів пшениці.
  • Пасту можна переварювати, вона повинна залишатися трохи недовареною, твердої.
  • Обов’язково при варінні додайте у воду сіль.
  • Кидають макарони в каструлю тільки тоді, коли вода закипить, і постійно їх помішують, щоб вони не злиплися.

pasta-s-kabachkami-i-pomidorami.3jpg

  • Обов’язково промивайте макарони в холодній воді перед тим, як змішати їх з соусом, інакше вони залишаться клейкими.
  • Час приготування страв з пасти потрібно розраховувати з урахуванням того, що ви подасте їх до столу відразу ж після закінчення готування.

Рецепт пасти з кабачками і томатами

Складові

  • Паста – 300-400 г + –
  • Кабачки – 2 шт. + –
  • Помідори – 300 г + –
  • Часник – 2 зубки + –
  • Твердий сир – 100 г + –
  • Кріп – 2 гілочки + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Базилік – 2-3 гілочки + –
  • Рослинна олія (для смаження) – 30 г + –

Як приготувати кабачки зі свіжими томатами по-італійськи

  1. Пасту відварити, зцідіть воду через друшляк і промийте його в холодній воді.
  2. Кабачки почистіть (якщо вони молоді, то можна не знімати з них шкірку) і поріжте невеликими кубиками.
  3. У сковороду налийте трохи олії, розігрійте і киньте в нього гаситися кабачки.
  4. Помідори наріжте кубиками або маленькими шматочками, і через хвилин 5 додайте до кабачків.
  5. Часник продавите через спеціальний прес (або дрібно наріжте ножем) і пересипте до овочів. Посоліть блюдо.
  6. Гасіть інгредієнти хвилин 10, потім додайте нарізану дрібно зелень і через 2-3 хвилини зніміть сковороду з вогню.
  7. Додайте в овочі пасту, перемішайте продукти і тут же подавайте блюдо до столу, посипаючи його зверху тертим сиром.

Паста з кабачками в томатному соусі

Розглянемо ще один альтернативний варіант приготування макаронів з кабачками, де свіжі помідори замінюються томатною пастою.

Складові

  • Паста – 400 г;
  • Кабачки – 3-4 шт .;
  • Томатна паста – 3 ст.л .;
  • Часник – 2 зубки;
  • Цибуля – 1 головка;
  • Зелень – на ваш розсуд;
  • Сир твердих сортів – 100 г;
  • Сіль за смаком;
  • Рослинна олія для смаження – 4 ст.л.

pasta-s-kabachkami-i-pomidorami.2jpg

Як зробити кабачки з томатною пастою на сковороді

  1. Макарони відварити в солоній воді, потім промийте в друшляку.
  2. Лук поріжте дрібно. У сковорідку налийте рослинне масло, розжарите його і киньте цибулю пасерувати на середньому вогні.
  3. Поки гаситься цибулю, кабачки поріжте кубиками і додайте до цибулі, тушкуйте їх 10 хвилин.
  4. Киньте до інгредієнтів подрібнений часник і пасеруйте все разом ще пару хвилин.
  5. Потім додайте до продуктів томатну пасту. Щоб вона добре розподілилася, можете налити в сковороду трохи води. Посоліть блюдо, можете кинути в соус трохи сухої приправи або свіжої зелені.
  6. Через 3-4 хвилини кабачки в томатній пасті будуть готові. Загасіть вогонь і змішайте овочі з макаронами.
  7. Сир натріть на тертці і посипайте їм кожну порцію. Якщо хочете, щоб сир добре розплавився, то можете посипати його зверху, а потім поставити тарілку на 30-40 секунд в мікрохвильову піч.

Традиційно подають страву у гарячому вигляді, але воно нежирне, тому його можна їсти і холодним. Тушковані кабачки виходять неймовірно ніжними. Варто зауважити, що в закусці не так багато калорій, тому його зараховують до страв з розділу «правильне харчування».

pasta-s-kabachkami-i-pomidorami

Щоб зробити страву ще корисніше, ви можете при готуванні соусу додати в нього такі приправи, як імбир або куркума. Вони знижують калорійність страв і покращують травлення.

Італійська паста з кабачками і помідорами – це дуже просте і недороге частування, смак якого перевершує всі часові та фінансові витрати. Обов’язково спробуйте приготувати такі макарони у себе вдома, напевно, це блюдо поповнить список ваших улюблених італійських закусок.

Смачного!