Італійські макарони – це універсальний, всім доступний продукт, який можна готувати просто в неймовірній кількості варіацій.
Сьогодні ми розглянемо рецепт приготування такої смакоти, як паста з кабачками і помідорами – дієтичне і дуже смачна страва, яке мало кого залишає байдужим. Цей рецепт прийшов до нас з Італії, згідно з ним, робляться такі макарони дуже швидко і є прекрасним варіантом страви «на швидку руку».
Що потрібно знати про пасту?
- Для рецептів по-італійськи вибирайте макарони з твердих сортів пшениці.
- Пасту можна переварювати, вона повинна залишатися трохи недовареною, твердої.
- Обов’язково при варінні додайте у воду сіль.
- Кидають макарони в каструлю тільки тоді, коли вода закипить, і постійно їх помішують, щоб вони не злиплися.
- Обов’язково промивайте макарони в холодній воді перед тим, як змішати їх з соусом, інакше вони залишаться клейкими.
- Час приготування страв з пасти потрібно розраховувати з урахуванням того, що ви подасте їх до столу відразу ж після закінчення готування.
Рецепт пасти з кабачками і томатами
Складові
- Паста – 300-400 г + –
- Кабачки – 2 шт. + –
- Помідори – 300 г + –
- Часник – 2 зубки + –
- Твердий сир – 100 г + –
- Кріп – 2 гілочки + –
- Сіль – за смаком + –
- Базилік – 2-3 гілочки + –
- Рослинна олія (для смаження) – 30 г + –
Як приготувати кабачки зі свіжими томатами по-італійськи
- Пасту відварити, зцідіть воду через друшляк і промийте його в холодній воді.
- Кабачки почистіть (якщо вони молоді, то можна не знімати з них шкірку) і поріжте невеликими кубиками.
- У сковороду налийте трохи олії, розігрійте і киньте в нього гаситися кабачки.
- Помідори наріжте кубиками або маленькими шматочками, і через хвилин 5 додайте до кабачків.
- Часник продавите через спеціальний прес (або дрібно наріжте ножем) і пересипте до овочів. Посоліть блюдо.
- Гасіть інгредієнти хвилин 10, потім додайте нарізану дрібно зелень і через 2-3 хвилини зніміть сковороду з вогню.
- Додайте в овочі пасту, перемішайте продукти і тут же подавайте блюдо до столу, посипаючи його зверху тертим сиром.
Паста з кабачками в томатному соусі
Розглянемо ще один альтернативний варіант приготування макаронів з кабачками, де свіжі помідори замінюються томатною пастою.
Складові
- Паста – 400 г;
- Кабачки – 3-4 шт .;
- Томатна паста – 3 ст.л .;
- Часник – 2 зубки;
- Цибуля – 1 головка;
- Зелень – на ваш розсуд;
- Сир твердих сортів – 100 г;
- Сіль за смаком;
- Рослинна олія для смаження – 4 ст.л.
Як зробити кабачки з томатною пастою на сковороді
- Макарони відварити в солоній воді, потім промийте в друшляку.
- Лук поріжте дрібно. У сковорідку налийте рослинне масло, розжарите його і киньте цибулю пасерувати на середньому вогні.
- Поки гаситься цибулю, кабачки поріжте кубиками і додайте до цибулі, тушкуйте їх 10 хвилин.
- Киньте до інгредієнтів подрібнений часник і пасеруйте все разом ще пару хвилин.
- Потім додайте до продуктів томатну пасту. Щоб вона добре розподілилася, можете налити в сковороду трохи води. Посоліть блюдо, можете кинути в соус трохи сухої приправи або свіжої зелені.
- Через 3-4 хвилини кабачки в томатній пасті будуть готові. Загасіть вогонь і змішайте овочі з макаронами.
- Сир натріть на тертці і посипайте їм кожну порцію. Якщо хочете, щоб сир добре розплавився, то можете посипати його зверху, а потім поставити тарілку на 30-40 секунд в мікрохвильову піч.
Традиційно подають страву у гарячому вигляді, але воно нежирне, тому його можна їсти і холодним. Тушковані кабачки виходять неймовірно ніжними. Варто зауважити, що в закусці не так багато калорій, тому його зараховують до страв з розділу «правильне харчування».
Щоб зробити страву ще корисніше, ви можете при готуванні соусу додати в нього такі приправи, як імбир або куркума. Вони знижують калорійність страв і покращують травлення.
Італійська паста з кабачками і помідорами – це дуже просте і недороге частування, смак якого перевершує всі часові та фінансові витрати. Обов’язково спробуйте приготувати такі макарони у себе вдома, напевно, це блюдо поповнить список ваших улюблених італійських закусок.
Смачного!