Окрошка з смаженою картоплею і яловичиною

okroshka-s-zharenoj-kartoshkoj-i-govyadinoj
Сьогодні мова піде про найцікавіше блюді російської кухні, яка не перестає дивувати різними варіаціями інгредієнтів.

Розгляду піддасться окрошка зі смаженою картоплею (рецепт з яловичиною), а також ще кілька способів її приготування з використанням нетрадиційних компонентів. У будь-якому випадку, кожен варіант знайде свого шанувальника, спраглого кулінарних експериментів і нових гастрономічних вражень.

Простежити історію виникнення окрошки з точністю ні у кого не виходить. Поки офіційної версією вважається епоха бурлак на Волзі, які замочували суху воблу в квасі, щоб уберегти від пошкоджень зуби. Пізніше вони почали додавати туди ж овочі та зелень.

Сьогодні окрошка може складатися з такого розмаїття продуктів, що голова йде обертом. Рецепти постійно змінюються, оновлюються і підлаштовуються під смакові переваги людей в різний час.

Рецепт окрошки зі смаженою картоплею

Складові

  • Яловичина відварна – 200-300 г + –
  • Картопля – 4-5 шт + –
  • Редис – 200 г + –
  • Огірки – 3-4 шт + –
  • Яйця курячі – 5-6 шт + –
  • Гірчиця – 1-2 ч.л. + –
  • Хрін тертий – 2 ч.л. + –
  • Зелень – пучок + –
  • Кефір – 500 г + –
  • Вода мінеральна – 0,5 л + –
  • Сіль і перець – за смаком + –
  • Сметана – 1 ст.л. + –
  • Рослинна олія – ​​30 г + –

Покрокове приготування окрошки зі смаженою картоплею

  1. Варимо м’ясо до готовності, виймаємо з бульйону, який точно стане в нагоді для іншої страви, і залишаємо остигати.
  2. Потім обсмажуємо картопля на рослинному маслі до хрусткої скоринки. Є 2 способи: використовувати сиру картоплю або взяти відварений – кому як подобається.
  3. Нарізаємо решту складових дрібними шматочками. При бажанні редис і огірки можна натерти на тертці середнього розміру. Тоді овочі дадуть страви більше соку.
  4. Після, відокремлюємо яєчні жовтки від білків.
  5. Жовтки дрібно натираємо і змішуємо з гірчицею і подрібненим хріном.
  6. Дрібно кришимо зелень.
  7. Остигнуло до цього моменту м’ясо, теж нарізаємо.
  8. Вливаємо в кефір мінеральну воду.
  9. Потім змішуємо всі складові в каструлі, але не чіпаємо картопля. Даємо настоятися в холодильнику.

Подається окрошка зі смаженою картоплею нетрадиційним способом. Обсмажений картопля викладемо на окрему тарілку, щоб додати його в холодний суп безпосередньо перед трапезою. Так картопля залишиться хрусткою, додасть пікантності і зробить смак страви неповторним.

Які ще продукти підходять для приготування окрошки

okroshka-s-zharenoj-kartoshkoj-i-govyadinoj2

  • З давніх часів в окрошку клали відварне м’ясо, але з часом, щоб не чекати, поки воно приготується, м’ясо замінили на варену або копчену ковбасу, сосиски, копчене філе курки.
  • Неймовірно смачна окрошка виходить з представників сімейства осетрових: сьомга, форель, горбуша. А також з додаванням заморожених відварених креветок, які закладають в блюдо в самому кінці, щоб примножити його освіжаючий смак.
  • Курячі яйця можна замінити перепелиними і тоді рівень користі від окрошки стане ще більше.
  • Урізноманітнити овочевий стандарт супу дозволить морква, відварені або солоні гриби, ріпа, селера, цвітна капуста – все, що є під рукою.
  • Чи не обійдіть увагою і вегетаріанську окрошку, яка виключає м’ясні продукти.
  • Ну і самий неординарний варіант – фруктова окрошка, де традиційний склад інгредієнтів доповнений фруктовим настоєм з яблук, дині, протертою вишні, родзинок і кураги.

Любителям експериментів і незвичайних смакових поєднань точно полюбиться хоча б один з цих рецептів, в тому числі і окрошка зі смаженою картоплею і яловичиною, про яку ми говорили на самому початку.

​​