Далеко не завжди нововведення в кулінарії сприймаються позитивно, оскільки приготування їжі – сфера все-таки досить консервативна. Однак незрівнянна за смаком томатна окрошка не може не сподобатися навіть найзапеклішим шанувальникам класичних рецептів, адже вона і освіжає, і насичує. Цей варіант улюбленого багатьма річного супчика готувати так само легко і швидко, як і інші, до того ж витрати на продукти зводяться до мінімуму.
Тим, хто схильний до алергії на червоні продукти, в тому числі і на томат, краще віддати перевагу традиційним рецептом окрошки, але іншим шанувальникам всього смачного і корисного неодмінно варто спробувати приготувати окрошку на томатному соку на нашу рецептом.
Окрошка на томатному соку
Окрошка з томатним соком – не зовсім те, що багато хто з нас звикли бачити на своєму столі влітку. Однак це – відмінний варіант улюбленої страви для тих, хто через здоров’я змушений зовсім викреслити зі свого раціону молочні продукти.
Майонез, яким іноді заправляють холодний літній суп, не дуже-то корисний, а ось рецепт на соку з помідорів – те, що треба!
Складові
- Молода картопелька – півкіло;
- Огірочки свіжі – 2 шт .;
- Редиска – 300 г;
- Курячі яйця – 3-4 шт .;
- Базилік свіжий і кінза – по 2-3 гілочки;
- Томатний сік (свіжий або консервований) – 1,5 л;
- Сіль і мелений чорний перець – на смак.
Приготування
- Помивши плоди нового картопляного урожаю, ставимо їх варитися прямо в кожушках. Потрібно стежити, щоб картопля не розповзлася, але залишилася целенькая.
- Відварити потрібно і яйця. Бажано – до «крутого» стану. Остудивши, обчищаємо і ріжемо крупно.
- Обполоскавши водою зелень, дрібніше її, в тому числі і огірочки (кубиками).
- Всі продукти потрібно змішати і підсолити.
- Розкладаємо по тарілках те, що вийшло, і заправляємо їх вміст холодним соком.
Наполягати і додатково охолоджувати томатну окрошку, приготовлену за цим рецептом, немає необхідності – вона виходить досить смачною і корисною.
Томатна окрошка з сиром тофу
Складові
- Маленькі помідори черрі – 3 склянки + –
- Огірок свіжий – 1 шт. + –
- Болгарський перчик (соломка) – 1/3 склянки + –
- Зелень цибулі – 1 пучок + –
- Петрушка (зелень) різана – 1 пучок + –
- Масло оливок – 1 ст. л. + –
- Оцет винний – 1 ст. л. + –
- Часник (сухий порошок) – 0,5 ч.л. + –
- Базилік (сушений) – на кінчику ножа + –
- Сіль – 0,5 ч.л. + –
- Чорний перець – на кінчику ножа + –
- Тофу – 250 г + –
- Свіжий томатний сік – 2 склянки + –
Приготування
Якщо окрошку готувати за базовим рецептом, вона виходить не дуже поживною. Для тих, хто ретельно перераховує калорії, це прийнятно, але для чоловіків, яких ріденьким супчиком не нагодуєш – потрібно щось суттєвіше.
Що ж, якщо в окрошку з томатним соком додати «білкову бомбу», тобто соєвий тофу, вийде дуже ситно. А головне – нічого не треба варити!
- Спершу потрібно помити помідори. Щоб з них без зусиль зняти шкірку, їх слід обдати окропом. Обчищені томати ріжемо на 2 або 4 частини.
- Подрібнюємо тофу так, щоб отримати дрібні кубики.
- Огірок перед нарізуванням потрібно обмити і обчистити.
- Далі моєму і ріжемо зелень.
- Всі продукти з’єднуємо, присмачуємо спеціями і гарненько заважаємо.
Залишиться тільки розкласти основу окрошки по тарілках і залити холодним соком.
Томатна окрошка в горщику
Наостанок – абсолютно незвичайний і дуже поживний варіант улюбленого річного страви. Щоб здивувати своїх домашніх та гостей, можна подати томатну окрошку в расписном горщику. Хто б і що не говорив, а естетика – це теж важливо!
Складові
- Сік з помідорів – 1 л;
- Шинка – 250 г;
- Лук-ріпка – 2 шт. великого розміру;
- Варена картопля – півкіло;
- Яйця (варені круто) – 4 шт .;
- Олія соняшникова – 100 мл;
- Сметана – 100 г;
- Сіль і перець (мелений) – на смак;
- Запашний перець – кілька горошин.
Приготування
- Перш за все, потрібно почистити картоплю і цибулю, зняти шкаралупу з яєць.
- Тепер дрібніше шинку і яєчка.
- Заправляємо все спеціями.
- Сік змішуємо з маслом і додаємо в заправку (а не навпаки!) То, що порізали.
Перед тим, як розливати супчик по тарілках, його потрібно гарненько охолодити. Перед подачею додамо в кожну порцію по ложечці сметани і Прикрасимо частування дрібно посіченою зеленню.
Якщо улюблена страва, приготовлена як звичайно, вже неабияк набридло, то томатна окрошка, приготована по одному із запропонованих рецептів і подана до столу в глиняному горщику, порадує новизною смаку і оригінальністю оформлення. Така смакота може стати хорошим приводом для того, щоб зібрати всю родину за великим обіднім столом …