Мова в желе яловичий "Озеро любові"

мова в желе калорійність
Холодець – одне з найпопулярніших страв на святковому столі і це пов’язано, перш за все, з його красивим зовнішнім виглядом. Давайте навчимося готувати вишукану страву – мова в желе, рецепт якого простий у виконанні, а його калорійність дозволить зберегти легкість в шлунку. Легкозасвоюване і поживне, воно забезпечить організм бадьорістю і енергією надовго, не викликаючи при цьому сонливості і відчуття тяжкості.

Цей субпродукт універсальний: при відносно невисокій вартості, ви можете приготувати з нього масу цікавих страв!

Рецепт мови в желе

Ви можете приготувати його на пару, додати в салат, відварити – в будь-якому вигляді цей м’ясний продукт виходить просто відмінним! Наш рецепт мови в желе відрізняється не тільки простотою, але і тим, що готову страву має дуже ніжну тане текстуру і виглядає як ілюстрація з куховарської книги.

Мова яловичий "Озеро любові"

Мова в желе калорійність

Складові

  • Мова яловичий – 1 шт. (Дрібний) + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка + –
  • Морквина – 1 шт. + –
  • Кріп – невеликий пучок + –
  • Петрушка – невеликий пучок + –
  • Кава мелена – третина ч. Л. + –
  • Горошок консервований – 3 ст. л. + –
  • Лист лавровий – 3 шт. + –
  • Базилік – кілька листочків для декорування + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Чорний перець – 4 горошини + –
  • Желатин – 1 упаковка + –

Приготування

Просте, але донезмоги ефектне блюдо, калорійність якого не викликає страхів навіть у вічно худнуть панянок, і яке миттєво виявляється в центрі уваги на будь-якому торжестві! Це навіть не просто стандартна закуска, а ціла композиція, вибудувана з любов’ю і турботою. Ваші кулінарні таланти не залишаться непоміченими – гарантовано!

1. Мова дуже добре промиваємо під водою, кладемо у велику ємність (беремо дійсно велику, так як цей продукт при варінні значно збільшується) і заливаємо двома літрами води. Розміщуємо каструлю на маленький вогник і готуємо дві-три години – в залежності від розмірів субпродукту. Приблизно за годину до завершення процесу в ту ж посуд кладемо очищену цибулину, морквину, додаємо сіль, лавровий лист і кілька горошин перцю.

2. Паралельно ставимо на плиту маленьку каструльку з яйцями – їх слід готувати 5-7 хвилин, щоб білки і жовтки отверделі.

3. У половинці склянки холодної води розчиняємо желатин і залишаємо його ненадовго, щоб його крупиці збільшилися в розмірах.

4. Кріп і петрушку дрібно нарізаємо, залишивши парочку міцненьких стеблинок кропу (нам знадобляться тільки чисті стеблинки, без листя). Зсипають вийшла крихту зелені в окрему ємність і поки відставляємо.

5. Яйця акуратно очищаємо і робимо на них звивисті надрізи посередині кожного виробу по всьому колу. У нас повинно вийти дві половинки з зубчастими краями, як у корони. Обережно від’єднуємо частини один від одного. Поки доварюється мову, поміщаємо елементи декору на піднос, щоб ненароком не зіпсувати їх.Готуємо яйця по рецепту

6. З решти у нас стеблинок ми будемо споруджувати очерети. Для цього кінець кожної рослини (2-3 см) поміщаємо в злегка підсолоджену воду і обвалюють у кави. Правда, вийшло схоже на справжні очерети?

робимо очерети

7. З бульйону дістаємо мову і викладаємо в окремий посуд, щоб він охолов. Точно також чинимо з морквою.

8. Бульйон проціджуємо через кілька шарів марлі, щоб він став прозорим, а інакше, навіщо всі наші старання? У гарячому бульйоні розчиняємо желатин, добре розмішуємо, щоб суміш стала однорідною. Ще раз пропускаємо через марлю.

9. Мова нарізаємо невеликими скибочками і викладаємо на дно блюда з високими краями.

нарізаємо мову

Намагаємося не кидати шматочки абияк, а вкладаємо їх красиво. Посипаємо шматочки горошком і нарізаною зеленню.

10. З морквини формуємо "квіточки": нарізаємо її тонкими кружечками і робимо "пелюстки" – зубчики. Прикрашаємо отриманими елементами шматочки майбутнього мови в желе, рецепт якого ми вже майже відтворили.

Формуємо з морквини

11. Заливаємо скибочки мови і овочів бульйоном, густо присипаємо з одного краю зеленню, створюючи ілюзію трав’яного острівця, і відправляємо в холодильник застигати мінімум на 4-5 годин.

12. Вже після повного застигання страви акуратно проколюємо зубочисткою або заточеною сірником отвори, в які поміщаємо "очерети", поміщаємо на желе квіти, які ми робили раніше, підклавши під кожну половинку яйця по листочку базиліка.

Виглядає просто приголомшливо, чи не так? Калорійність мови в желе невисока, гострота також помірна, тому шматочок "Острова кохання" зможуть продегустувати як дорослі, так і діти.

Калорійність яловичого мови в желе складається 212 кілокалорій, мови свинячого – всього 108 ккал.

Поради кухарчуком
– Якщо бульйон і після проціджування залишається мутним, цю прикру неприємність дуже легко виправити. Закип’ятіть його знову і влийте тонкою цівкою яєчний білок – це додасть рідини прозорість. Процідіть його через кілька шарів марлі ще раз і можна використовувати за призначенням.
– Можливо, у вашому уявленні дно і поверхня озера виглядають трохи інакше. Використовуйте овочі, які більше вам до смаку, попередньо відкривши їх і надавши потрібну форму.

Сподіваємося, вашим близьким і друзям припаде до смаку це оригінальне і яскраве частування – мова в желе, рецепт якого дуже просто повторити в будь-який день – як для сімейного торжества, так і рядового обіду.