Час до приходу гостей, і ви хвилюєтеся, чи правильно ви підібрали меню на святковий стіл і чи задоволені будуть візитери, чи вистачить частування?
М’ясо по-французьки з кабачками в духовці ніколи не залишиться на вашому столі, і хто пробував, будуть «битися» з-за останнього шматочка. Незначна зміна класичного рецепту, але новий смак залишиться надовго у вашій пам’яті, і ви без зусиль зможете знову повторити рецепт.
Французьке м’ясо з кабачками
Складові
- Свинина -500 г
- Кабачки -2 шт
- Картопля -500 г
- Цибуля ріпчаста -1 шт
- Помідори -1 шт
- Майонез -150 г
- Сир -300 г
- Сіль і перець за смаком
- Рослинна олія -для смаження
Приготування французького м’яса з кабачками
- Великі і старі плоди краще приберегти для засолення і консервації, а в м’ясо використовувати тільки молоді овочі. З ними і мороки менше, і смак приємніше. Молоді кабачки миємо й нарізаємо кільцями.
- Кружечки злегка подсаливаем і прожарюємо з усіх боків до кірки золотистого кольору.
- Підсмажені кабачки викладаємо на паперовий рушник або серветки. З їх допомогою ми приберемо зайвий жир.
- Філейну частину свині промиваємо під потужним струменем холодної води, просушують, нарізаємо шматками середнього розміру. Укладаємо на деко з маслом.
- Лук очищаємо, нарізаємо півкільцями і накриваємо їм м’ясні шматочки. Посипаємо сіллю, перчимо.
- З картоплі знімаємо шкіру, миємо, нарізаємо тонкі кружальця. Солимо, заважаємо, рядочками зганяють на цибулю.
- Наступним шар – обсмажені кабачки.
- Помідор миємо, видаляємо цветоножку, ріжемо на гуртки чи полукружкі. Рівним шаром укладаємо поверх кабачків. Злегка присипаємо сіль, щоб томати в процесі приготування пустили сік і не були прісними.
- Змащуємо майонезом. Його ж можна замінити сметаною.
- Натираємо сир на мелкодирчатой тертці. Щоб сир не комковался, був повітряний і розсипчастий, змастіть тертку рослинним маслом. Сиром посипаємо м’ясо по-французьки з кабачками, накриваємо фольгою. Фольга врятує від передчасного запікання сиру.
- Виставляємо на духовці температурний режим на 190 градусів. Коли духову шафу прогріється, прибираємо в нього м’ясо на 40 хвилин.
- Через зазначений час, з страви знімаємо фольгу і прибираємо назад ще на 10-15 хвилин.
Таку страву ситне і не вимагає ніякого додаткового гарніру. Однак вимагає трохи замислитися.
М’ясо по-французьки з кабачками, рецепт для духовки
Ми звикли з шубою поєднувати рибу. Але «утеплити» можна свинину, баранину або телятину.
Складові
- М’ясо – 600 г;
- Кабачок – 2 шт;
- Цибуля – 1 шт;
- Морквина – 1 шт;
- Сир – 150 г;
- Яйце – 1 шт;
- Майонез і кетчуп – за смаком;
- Сіль, перець – за смаком.
Як приготувати м’ясо під овочевий шубою
- Майонез, кетчуп, перець, сіль перемішуємо в окремій тарі.
- Мите м’ясне філе нарізаємо на шматочки і укладаємо рівним шаром у змащену форму для запікання.
- Один кабачок натираємо на крупнодирчатой тертці і перемішуємо з сирим яйцем.
- Моркву чистимо, натираємо на тертці з Маленков отворами, перешиваємо з кабачком.
- Очищену цибулю дрібно нарізаємо, відправляємо до кабачків, солимо. Заважаємо.
- Кабачкову суміш викладаємо на шар м’яса.
- Другий кабачок нарізаємо на тонкі кружальця. Звичайно, якщо необхідно, попередньо видаливши насіння і жорстку шкуру. Кабачкові гуртки укладаємо поверх тертого кабачка.
- Змащуємо майонезним соусом, посипаємо натертим сиром.
- Греєм духовку до 200 градусів, прибираємо в неї м’ясо і запікаємо до повної готовності.
Хочете рада? Щоб сир не згорів, на перші 40 хвилин закутайте форму в фольгу. В цей час буде готуватися м’ясо. В останні 20 хвилин подрастопітся сир і зарум’яниться.
М’ясо по-французьки з кабачками готове? Тоді обов’язково потрібно відварити гарнір. Це може бути картопля цілісний відвареної, або пюре, або овочі на пару. З м’ясом добре поєднується також рис і макаронні вироби.