Лінива банніцу з лаваша

lenivaya-bannica-iz-lavasha
Протягом довгого часу в голові живе один і той же питання: хто придумує рецепти і як так майстерно виходить поєднувати непоєднуване?

Кому-то ж прийшла в голову банніцу з лаваша, рецепт якої знає кожен третій, а якщо ви не знайомі з ним – швидко виправляємо цю помилку! Вводимо в курс справи: банніцу – знаменитий пиріг в Болгарії, який випікається з прісного листкового тіста без застосування дріжджів.

Банніцу з лаваша: швидкий рецепт

Складові

  • Вірменський лаваш – 3 штуки + –
  • Сіль + –
  • Сметана – 500 мл + –
  • Сир – 1 кг + –
  • Яйця курячі – 8 штук + –
  • Масло вершкове – 100 г + –

Як приготувати банніцу з лаваша

  1. Сир перекладаємо в глибоку миску, солимо.
  2. Розтираємо сирок з одним яйцем, ділимо на 3 рівні частини.
  3. Розстеляємо наш лаваш.
  4. Намазуємо на лаваш масло.
  5. Викладаємо по всій площі коржі 1 частина сирної маси.
  6. Скручуємо в рулет.
  7. Так само чинимо з іншими лавашами.
  8. Змащуємо форму, в якій буде запікатися банніцу з лаваша в духовці.
  9. Укладаємо в неї рулети.
  10. Окремо збиваємо яйця, що залишилися.
  11. Змішуємо сметану з яйцями до отримання єдиної консистенції.
  12. Заливаємо сумішшю рулети. Вони повинні повністю сховатися під заливкою.
  13. Виділяємо на просочення 15 хвилин.
  14. Встановлюємо на духовці температурний режим в 180 градусів. Прогріваємо.
  15. Закладаємо ледачу банніцу з лаваша на півгодини. Якщо за цей час рум’янець не встиг з’явитися на пирозі, значить час продовжуємо ще хвилин на 10.

Меліна або банніцу з сиром готова, можна кликати гостей на чай. Смачного!

Традиційна банніцу: рецепт з бринзою

Рецепт банніцу з лаваша з сиром ми засвоїли і переварили, саме час взятися за приготування справжньої традиційної банніцу!

Складові

  • Яйце – 4 штуки;
  • Борошно – 3 склянки;
  • Вода очищена – 300 мл;
  • Сіль за смаком;
  • Оцет винний – 1 ст.ложка;
  • Оливкова олія – ​​2 ст. ложки;
  • Йогурт – 100 г;
  • Бринза – 350 г.

Як зробити болгарську традиційну банніцу

  1. У чисту посудину всипаємо борошно, додаємо 1 яйце, сіль. Перемішуємо.
  2. Вливаємо воду, оцет, масло. Вимішуємо руками тісто.
  3. З готового тіста скачуємо невеликі кульки і накриваємо їх чистим х / б рушником. Поки ми займаємося начинкою, вони будуть відпочивати.
  4. Змішуємо окремо залишилися 3 яйця, бринзу, йогурт. До речі кажучи, йогурт може замінити сметана, кефір і навіть кисле молоко. Будь кисломолочний продукт, який є під рукою.
  5. З тих, що відпочили кругляшей розгортаємо тонкі квадрати або прямокутники.
  6. Рівномірно розмазує начинку по листу.
  7. Лист з начинкою скачуємо і злегка закручуємо в завиток.
  8. Форму для випікання змащуємо маслом, а духовку розжарюється до 200 градусів.
  9. Укладаємо заготовку в форму як вам захочеться.

Відправляємо запікатися до утворення рум’яної скоринки. Потім накриваємо верх фольгою, зменшуємо температуру до 180 і випікаємо ще 20 хвилин.

lenivaya-bannica-iz-lavasha2

Готовий пиріг бажано потомить на самому мінімальному вогні ще хвилин 15. Якщо цього часу немає і рідні вже стукають ложками і тарілками, то можна і не наполягати його в духовці.

Начинки можуть бути абсолютно різними, але в Болгарії дуже люблять банніцу з бринзою або сиром.

Ось так за допомогою наших рецептів можна, не перетинаючи кордону своєї країни, покуштувати даний болгарське блюдо.

Подорожуйте разом з нами!