Протягом довгого часу в голові живе один і той же питання: хто придумує рецепти і як так майстерно виходить поєднувати непоєднуване?
Кому-то ж прийшла в голову банніцу з лаваша, рецепт якої знає кожен третій, а якщо ви не знайомі з ним – швидко виправляємо цю помилку! Вводимо в курс справи: банніцу – знаменитий пиріг в Болгарії, який випікається з прісного листкового тіста без застосування дріжджів.
Банніцу з лаваша: швидкий рецепт
Складові
- Вірменський лаваш – 3 штуки + –
- Сіль + –
- Сметана – 500 мл + –
- Сир – 1 кг + –
- Яйця курячі – 8 штук + –
- Масло вершкове – 100 г + –
Як приготувати банніцу з лаваша
- Сир перекладаємо в глибоку миску, солимо.
- Розтираємо сирок з одним яйцем, ділимо на 3 рівні частини.
- Розстеляємо наш лаваш.
- Намазуємо на лаваш масло.
- Викладаємо по всій площі коржі 1 частина сирної маси.
- Скручуємо в рулет.
- Так само чинимо з іншими лавашами.
- Змащуємо форму, в якій буде запікатися банніцу з лаваша в духовці.
- Укладаємо в неї рулети.
- Окремо збиваємо яйця, що залишилися.
- Змішуємо сметану з яйцями до отримання єдиної консистенції.
- Заливаємо сумішшю рулети. Вони повинні повністю сховатися під заливкою.
- Виділяємо на просочення 15 хвилин.
- Встановлюємо на духовці температурний режим в 180 градусів. Прогріваємо.
- Закладаємо ледачу банніцу з лаваша на півгодини. Якщо за цей час рум’янець не встиг з’явитися на пирозі, значить час продовжуємо ще хвилин на 10.
Меліна або банніцу з сиром готова, можна кликати гостей на чай. Смачного!
Традиційна банніцу: рецепт з бринзою
Рецепт банніцу з лаваша з сиром ми засвоїли і переварили, саме час взятися за приготування справжньої традиційної банніцу!
Складові
- Яйце – 4 штуки;
- Борошно – 3 склянки;
- Вода очищена – 300 мл;
- Сіль за смаком;
- Оцет винний – 1 ст.ложка;
- Оливкова олія – 2 ст. ложки;
- Йогурт – 100 г;
- Бринза – 350 г.
Як зробити болгарську традиційну банніцу
- У чисту посудину всипаємо борошно, додаємо 1 яйце, сіль. Перемішуємо.
- Вливаємо воду, оцет, масло. Вимішуємо руками тісто.
- З готового тіста скачуємо невеликі кульки і накриваємо їх чистим х / б рушником. Поки ми займаємося начинкою, вони будуть відпочивати.
- Змішуємо окремо залишилися 3 яйця, бринзу, йогурт. До речі кажучи, йогурт може замінити сметана, кефір і навіть кисле молоко. Будь кисломолочний продукт, який є під рукою.
- З тих, що відпочили кругляшей розгортаємо тонкі квадрати або прямокутники.
- Рівномірно розмазує начинку по листу.
- Лист з начинкою скачуємо і злегка закручуємо в завиток.
- Форму для випікання змащуємо маслом, а духовку розжарюється до 200 градусів.
- Укладаємо заготовку в форму як вам захочеться.
Відправляємо запікатися до утворення рум’яної скоринки. Потім накриваємо верх фольгою, зменшуємо температуру до 180 і випікаємо ще 20 хвилин.
Готовий пиріг бажано потомить на самому мінімальному вогні ще хвилин 15. Якщо цього часу немає і рідні вже стукають ложками і тарілками, то можна і не наполягати його в духовці.
Начинки можуть бути абсолютно різними, але в Болгарії дуже люблять банніцу з бринзою або сиром.
Ось так за допомогою наших рецептів можна, не перетинаючи кордону своєї країни, покуштувати даний болгарське блюдо.
Подорожуйте разом з нами!