У випічці лимони найчастіше представлені у вигляді цедри, вона надає таких страв легку кислинку і наділяє їх неймовірним ароматом.
Сьогодні ж ми хочемо розповісти вам про те, як приготувати лимонний кекс в мультиварці – неймовірно смачний десерт, в якому цього фрукту відводиться центральне місце. Мало того, що це блюдо має низку смакових переваг, воно ще й готується максимально швидко, завдяки використанню новомодного чуда техніки.
Простий рецепт лимонного кексу в мультиварці
Складові
- Борошно пшеничне – 250 г + –
- Масло вершкове – 150 г + –
- Яйця курячі – 4 шт. + –
- Цукор-пісок білий – 150 г + –
- Розпушувач – 1/2 пакета + –
- Лимонний сік – обсяг з половини фрукта + –
- Цедра лимона – к-ть з шкірки одного лимона + –
Як зробити лимонний кекс в мультиварці
- Масло залишаємо трохи розм’якнути. Коли воно вже перестає тримати форму – поміщаємо його в глибоку ємність. Сюди ж додаємо цукор і добре збиваємо.
- Додаємо по черзі яйця, не припиняючи збивати масу.
- Тепер потрібно отримати цедру лимона. Для цього ароматний фрукт трьом на дрібній тертці. Проробляти це потрібно тільки з жовтою частиною, не зачіпаючи білок. Висипаємо цедру в нашу ємність.
- Сюди ж потрібно видавити сік з половинки лимона. Можете скористатися ложкою або обійтися просто руками, головне – стежити за тим, щоб кісточки не були в тісто.
- Перемішуємо отриману масу, а потім акуратно всипаємо борошно і розпушувач. Все ретельно промешівают, поки консистенція не стане максимально однорідною.
6. Тепер необхідно змастити трохи стінки форми вершковим маслом, щоб наш кексік не пригоріла.
Викладаємо ложкою або лопаткою тісто в чашу і розрівнюємо його. Включаємо програму «Випічка» і чекаємо близько години.
Щоб перевірити готовність кексу – ви можете скористатися давньою хитрістю. Візьміть шпажку або зубочистку і проткніть нею поверхню випічки: якщо на шпазі залишилися якісь шматочки, то тісто ще не пропеклося і кекс потрібно потримати в мультиварці трохи довше.
Лимонний кекс в мультиварці: рецепт з сиропом
Якщо ледь відчутною кислинки в тесті вам недостатньо, тоді рекомендуємо звернути увагу на цей рецепт. Сироп, який ми будемо готувати, також робиться з лимона, а тому успадковує його яскравий смак.
Складові
- Борошно пшеничне – 1 склянка;
- Лимон – 1 шт .;
- Яйця курячі – 3 шт .;
- Масло вершкове – 200 г;
- Молоко – 3 ст.л .;
- Розпушувач – 1 ч.л .;
- Цукор-пісок білий – 1 стакан;
- Сіль – 1 щіпка;
- Ванільний цукор – половина пакета;
- Лимонна цедра – 1 ст.л.
Як спекти лимонний кекс в мультиварці
- М’яке вершкове масло збиваємо разом з яйцями, цукром і молоком. Скористайтеся міксером, щоб зробити це швидко.
- В окремій тарі змішуємо просіяне борошно, розпушувач, сіль і попередньо натерту цедру лимона. Все перемішуємо.
- Тепер прийшов час об’єднати всі компоненти нашого майбутнього тесту воєдино. Змішуємо всі інгредієнти і робимо це до тих пір, поки не отримаємо однорідне по консистенції тісто.
- Змащуємо чашу мультиварки маслом і викладаємо в неї наше тісто. Вибираємо режим «Випічка» і залишаємо готуватися кекс на 40-50 хвилин.
- Тепер, поки у нас з’явився вільний час, потрібно зайнятися сиропом. Для цього видавлюємо сік лимона в невелику каструлю.
- Всипаємо сюди ж 2 столові ложки цукру і ставимо на плиту прогріватися. Вогонь повинен бути мінімальним. Коли ви помітите, що кристали повністю розчинилися, почекайте ще пару хвилин і тільки після цього знімайте сироп з вогню.
- Готовий кекс виймаємо з чаші і поливаємо сиропом.
Рецепт лимонного кексу з маком в мультиварці
Багато людей дуже люблять, коли солодка випічка має в своєму складі зерна маку. Цей рецепт вважається одним з найбільш вдалих, оскільки мак і лимон створюють ідеальне смакове поєднання.
Складові
- Борошно пшеничне – 200 г;
- Лимон – 1 шт .;
- Ванільний цукор – 5 г;
- Цукор-пісок білий – 200 г;
- Сметана – 150 г;
- Мак – 30 г;
- Масло вершкове – 200 г;
- Яйця курячі – 4 шт .;
- Сіль – 1 щіпка;
- Розпушувач – 10 м
Як готується лимонний кекс з маком в мультиварці
- Мак заливаємо на 10 хвилин окропом, після чого проціджують через дрібне сито і даємо підсохнути.
- В окремій ємності змішуємо борошно, ванільний цукор, мак, розпушувач і сіль. Все акуратно перемішуємо.
- В іншій мисці з’єднуємо м’яке вершкове масло, яйця і цукор. Збиваємо за допомогою міксера.
- Використовуючи дрібну тертку, відокремлюємо від лимона цедру. Додаємо її в миску з рідкими інгредієнтами, сюди ж всипаємо нашу суху суміш і борошно, потім ретельно вимішуємо тісто.
- Вершковим маслом промазуємо стінки чаші мультиварки. Розміщуємо сюди ж тісто і виставляємо режим «Випічка». Зазвичай приготування триває не більше 50 хвилин.
Після того, як лимонний кекс в мультиварці приготувався, його викладають на окрему страву і посипають цукровою пудрою. При бажанні, можна виготовити лимонний соус або покрити вийшов десерт шоколадною глазур’ю.