Квас Болотова на бананових кірках

банановий квас
Закислення організму як спосіб лікування і профілактики – це принцип, що лежить в основі системи здоров’я знаменитого українського академіка. Банановий квас, приготовлений з шкурок фрукта, став одним з популярних засобів від Бориса Болотова за рахунок універсального дії на імунітет. Якщо ви вирішили випробувати ідеї вченого, саме з цього квасу має сенс почати знайомство з позитивним впливом закислення на весь організм.

«Чергова панацея!» – скажете ви. І матимете рацію у виборі назви. Масштабне вплив на організм обумовлено амінокислотою триптофан, яка міститься в квасі з бананових шкурок.

Незамінний триптофан: універсальний лікар

Триптофан – одна з 8 незамінних амінокислот і ключова ланка в метаболізмі всім відомого «гормону задоволення» серотоніну і «гормону сну» мелатоніну.

Спираючись на дані біохімії, академік Болотов вважає саме триптофан найкращим засобом для ослаблення протоплазми ракових клітин. А послабити патологічні і пошкоджені клітини і є перший крок до виведення їх з організму без шкоди для загального здоров’я.

Також цікаво те, наскільки препарати триптофану визнані офіційною медициною. Вони часто використовується для лікування широкого переліку станів, серед яких найважчі комплексні розлади:

  • ригидная безсоння,
  • астено-невротичний,
  • тривожно-недовірливий синдроми,
  • абстинентний синдром при алкогольної, опіатної та барбітуратной залежності,
  • есенціальні депресії, в тому числі при маніакально-депресивний психоз,
  • дистрофія тканин.

Разом з тим амінокислота не рекомендується вагітним і годуючим.

Біодоступність при пероральному прийомі становить більше 90%

Продукти-лідери за змістом триптофану – це бобові, овес, сушені фініки, арахіс, кунжут, кедрові горіхи, молоко, йогурт, сир, курка, індичка, м’ясо і риба (із застереженням на відсутність триптофану в сполучних тканинах).

Хочете бути здоровими? Хочете, щоб організм сам відкидав ракові клітини? Тоді прийміть за правило дві істини по Болотову:

  • Закісляется внутрішні середовища за допомогою квасів (або ферментів)
  • Поповнюйте раціон амінокислотами (наприклад, триптофан з бананового квасу) і спеціальними кислотами, чия цілюща активність зосереджена на конкретних органах.

bananovyj-kvas-po-bolotovu4

Примітно, що спосіб приготування Болотовскому квасів досить простий і в цілому схожий для більшості основних ферментів, що добуваються з різних трав, фруктів і овочів. І це скоріше надихає їх спробувати, ніж засумніватися. Адже, як відомо: «Все геніальне має бути простим!».

За єдиним для всіх рослин рецептом в якості основної рідини для квасу використовується або вода, або сироватка від кислого молока. Рослини з розряду отруйних (чистотіл, белоголов, аконіт та ін.) Обов’язково квасять на сироватці.

Інші рослини можуть бути сквашени на воді, коли закіслітелем виступає сметана (жирністю від 15%) з домашнього (базарного) молока.

Як приготувати банановий квас: рецепт

Як приготувати банановий квас

Складові

  • Бананові кірки – після очищення 2-3 плодів + –
  • Вода чиста питна – 2,5 літра + –
  • Цукор – 1 стакан + –
  • Сметана 15% жирності з домашнього молока – 1 ч.л. + –

Як ємності для сквашування використовуємо 3-х літровий бутель. З посуду нам знадобиться невеликий столовий прилад з нержавіючої сталі, без пошкоджень поверхні, а також чиста марля і гумка для фіксації.

Готуємо посуд і приналежності

  • Ретельно моєму бутель і обшпарюємо його окропом.
  • Стерилізуємо на сильному вогні чистий столовий прилад, протягом 2-3 хвилин.
  • Складаємо один відрізок марлі в 3 шари – так щоб, зафіксований гумкою, він міг закривати горловину бутля.
  • Другий відрізок великого розміру (приблизно 30 * 30) і довга тонка смужка марлі (близько 15 см) знадобиться нам, щоб звернути подрібнені бананові кірки, які стануть основою квасу Болотова.

готуємо інгредієнти

  • Ретельно моєму банани і очищаємо їх від шкірки. Тут має сенс запам’ятати правила якісного мятья бананової шкірки для всіх способів її використання в харчуванні і домашній косметиці, а не тільки при виготовленні квасу.

При вирощуванні на імпорт банани рясно обробляються пестицидами. За деякими відомостями, вони можуть проникати навіть в м’якоть! На шкірці пестициди залишаються завжди.
Тому мити банани потрібно максимально ретельно. Нам на допомогу приходять тепла вода, засіб для миття посуду, жорстка поверхня губки і довгий полоскання під проточною водою.

  • Вимиті обсушені кірки подрібнюємо, нарізаючи невеликим кубиком.
  • Складаємо їх гіркою посередині великого відрізка марлі і збираємо по кутах в мішечок, який зав’язуємо марлевою смугою – 2 вузла. Формуйте мішечок не надто туго, щоб він міг змінювати свою форму. Ще 2-мя вузлами вільно фіксуємо до мішечка грузило – стерилізований столовий прилад з нержавійки.

Закладаємо компоненти в бутель

  • В чистий ошпарений бутель заливаємо воду, додаємо цукор і чайну ложку сметани, добре розмішуємо.
  • На дно бутля з підготовленою сумішшю поміщаємо мішечок з банановим корками і грузилом.
  • Обв’язуємо горловину бутля 3-х шаровим відрізком марлі, фіксуємо гумкою. Це зручно з урахуванням можливої ​​необхідності зняти «шум» або невелику цвіль, які можуть з’являтися в процесі сквашування ферменту в найближчі тижні.
  • Ставимо бутель в спокійне місце з кімнатною температурою і чекаємо 2-3 тижні.
  • Вже через 2 тижні виходить ферментований напій, отриманий методом бродіння рослини в середовищі молочнокислих бактерій.

Зберігати квас можна при кімнатній температурі.

Як вживати готовий банановий квас

Починати питво квасу слід однаково обережно, які б цілі ви не переслідували (загальне оздоровлення, для схуднення, профілактика онкопатології, иммуномодуляция або відновлення після хвороби).

норма

Слідкуйте за переносимістю!

  • Починайте прийом з 100 мл 3 рази на день за 20-30 хвилин до основних прийомів їжі.
  • Через тиждень 3-х кратного прийому прийому можна перейти на 4-х кратний, додавши ще 100 мл в день також перед їжею.

Подальше сквашивание корок

Деякий час зручно використовувати постійне подальше сквашивание корок.

Банановий квас по Болотову

Як це зробити:

  • відливаємо з бутля 1 літр готового квасу і доливаємо 1 літр води (або сироватки від кислого молока) з розчиненим у ній цукром (1/3 склянки).

Через 2 дні чергової квас готовий.

Такий самосквашівайщійся фермент можна вживати, поки йдуть процеси самоброженія. Зазвичай це – до десятка разів! Коли квас ослабне, ви відчуєте це на смак і зробите нову порцію з самого початку.

Увага!

  • Переброджена – занадто пекучий фермент – до вживання не годиться.
  • Найчастіше кожен раз банановий квас буде відрізнятися за смаком, незважаючи на один і той же рецепт. Тому важливо довірятися своїм відчуттям. Спирайтеся на смак «золотої середини» і в питанні, коли прийшла пора робити нову порцію, і в рішенні, вийшов чи правильний квас початково.

О, ці дивовижні банки, де твориться алхімія кулінарії! За участю самих прозаїчних продуктів, таких, як скоринки від бородинского хліба. Багато людей, які застали радянський період, запам’ятали домашні кваси з дитинства.

Забавно, але в той же самий час сквашування напоїв було популярним і по той бік залізної завіси. Америка обожнювала напій з чайного гриба, що надихав корисними властивостями. Ми ж сьогодні можемо озброїтися знаннями від академіка Болотова і спробувати зробити банановий квас, щоб цілющі можливості триптофану прискорили досягнення здорових цілей!